Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt híztok, vagy...

Szoptatás alatt híztok, vagy fogytok?

Figyelt kérdés
félre ne értsetek,nem fogyókúrázni szeretnék,csak kíváncsi lennék. én szerintem fogynék,most hogy szoptatok,de szopiztatás után olyan éhes vagyok,hogy csak na :) ráadásul iszonyú csokihiányom van mindig. veletek van így?
2011. jún. 24. 13:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

ismerős...:)

Ha kibírtam csoki nélkül, akkor fogytam, mellette bármennyit is ettem.

Amikor viszont ettem a csokit-sütit, sajnos még fel is jött 1-2 kg.

2011. jún. 24. 13:25
 2/20 anonim ***** válasza:
Esetleg egy tipp: csoki helyett jégkrém. Sokkal kevésbé hízlal!
2011. jún. 24. 13:26
 3/20 anonim ***** válasza:
őszintén szólva, én egy dekát nem híztam se nem fogytam amíg intenzíven szoptattam (másfél évig). különösebben nem figyeltem mit eszem, nem is tömtem magam, nem is koplaltam, ha csokit kívántam ,megettem, de nem hegynyit és nem mindennap. amúgy hízásra hajlamos vagyok. szerintem ez olyan dolog, amire mindenkienk másképp reagál a szervezete.
2011. jún. 24. 13:30
 4/20 anonim ***** válasza:

üdv a klubban:)

8 hónapja szültem, az elején ettem,ettem és ettem.Főleg csokit!sok sok csokit!Nem tudtam mit csinálni, muszáj volt ennem, mert tiszta depi voltam szó szerint ha nem jutottam a napi csokiadagomhoz.A furcsa az, hogy előtte 9 hónapig a terhesség alatt rá sem bírtam nézni az édességre...

Persze híztam...előző hónapban pont plusz 10 kg volt rajtam a terhesség megkezdéséhez képest.Viszont most 1 hónap alatt fogytam 2 kg-ot aminek nagyon örülök, de nem tudom hogy csináltam:)Mondjuk az igaz, hogy a 6.hónap után elkezdtem kicsit odafigyelni, próbáltam nem nasizni, de ha éhes voltam, ettem.Most is így van, eszek ha éhes vagyok, nem fogyózok, csak max kevesebb csokit eszek, de már nem is kívánom annyira mint az elején.

Most kicsit úgy tűnhet, mintha ész nélkül ettem volna az elején, de azért nem így volt, csak pont úgy voltam mint te, hogy totál éhes voltam a szopik után.A másik meg az, hogy a kórházba alig ettem valamit, legyengültem, mikor haza értünk összeszedtem egy vírus, 39 fokos lázam volt a pár napos baba mellett...ekkor elkezdtem magamba tuszmákolni a kaját, szó szerint hányingerem lett mindentől, de szerencsére megjött az étvágyam, onnantól úgy voltam vele, nem érdekel,a tej, meg hogy erős legyek fontosabb a plusz kilóknál.

Persze biztos sokan fogják írni, hogy oda lehet figyelni, nem kell zabálni, nem kell hízni.Persze nem kell zabálni,de add meg a szervezetednek amit kíván, mert ez nem véletlen.

Van aki fogy szoptatás alatt, ez alkat kérdése is.

Én sem fogyózóm, múltkor pl este 9kor ettem 3 nagy szelet kakaós kalácsot egy nagy bögre kakaóval.Jól esett.Mégis sikerült 2 kg-t fogyni.

jó szoptatást:)

2011. jún. 24. 13:33
 5/20 anonim ***** válasza:
én fogytam szoptatás alatt, 1,5 éve szoptatok, és van mikor nagyon sokat eszek, de van hogy normális a mennyiség
2011. jún. 24. 13:37
 6/20 A kérdező kommentje:

az én babám már 9hós :) de a csokihiány még nem szűnt meg.

akkor eszek jégkrémet,az is jó ;-)

2011. jún. 24. 13:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Én mindkét babónál fogytam - terhesség előtti súlyomat nagyjából két hét alatt értem el, pedig mindkétszer felugrott rám több, mint 20 kiló (jó, ennek egy része víz volt, plusz elég nagy babóim voltak). Mindkét gyereket igény szerint szoptattam és soha nem néztem, miből mennyit eszem - csokit is kilószámra, ha azt kívántam/kívánom. Gyakorlatilag 3 éve szoptatok folyamatosan - a nagyobbom a terhesség alatt is végig szopizott, plusz szülés után a kicsivel együtt tandemben egy ideig - eszem bármit, bármikor, sosem fogyóztam, 175cm vagyok és 60 kiló. Gondolom, a genetika keményen közrejátszik, bár mozogni szoktam rendszeresen.
2011. jún. 24. 13:38
 8/20 anonim ***** válasza:
Hízok sajnos. Közel 2 hónapja szoptatok és állandóan éhes vagyok, főleg édességet kívánok. Az előző babánál is ez volt, terhesség alatt nem voltam kívánós, de szoptatáskor igen.
2011. jún. 24. 14:06
 9/20 anonim ***** válasza:
Nekem stagnál a súlyom.
2011. jún. 24. 14:27
 10/20 anonim ***** válasza:
jégkrém átverős, hizlal az is, csak nem érzed olyan édesnek a hideg miatt. persze attól függ melyik, de a tejesekben van kalória, vagy egy igazán jól elkészített főzött fagyiban, amiből nem spórolják ki a hozzávalókat.
2011. jún. 24. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!