Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt ti hogy...

Szoptatás alatt ti hogy fogytok? Nekem valahogy nem jön össze.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kislányom most másfél hónapost,a fiam két és fél éves.

A fiamnál legalább 15kilót híztam szopizás alatt, most a kislányomnál se látok változást eddig....

Mit kell tennem,hogy nálam is beváljon a szoptatás alatti fogyás,mivel állítólag a tejtermelés kalóriákat éget..

Nálam miért nem működik???? Elrontok valamit? Reggel,délben,és délután eszek,rengeteget iszok,és mégsem változik a súlyom... Legfejlebb felfelé... :((

Azok válaszát várom,akik fogytak szoptatás alatt,és tapasztalataikat,h hogyan csinálták.

Köszönöm.

2011. máj. 2. 19:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ez mindenkénél egyéni. Van olyan, aki a terhesség alatt hízik sokat, szoptatásnál leadja, illetve fordítva. Ha te a szoptatásnál hízók közé tartozol, akkor nem fogsz fogyni. (én is ide tartozom egyébként). Hormonális oka van, raktároz a szervezet, hogy megfelelően tudja táplálni a babát. A barátnőm viszont 20 kg-ot fogyott szoptatás alatt.
2011. máj. 2. 20:10
 2/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Így van, ez genetika kérdése:

a nővérem emlékszem, ahogyan minden alkalommal megállta a hűtő előtt, ahogy elment előtte és mindent kievett, fél liter tejfölt egyszerre és társai, mégis 45 kiló volt a szoptatás végére.

Én ellentétes tipus vagyok, hónapokig semmit sem fogytam, sőt, amikor azt ettem, amit megkívántam, akkor rohamosan híztam.

Aztán elhatároztam magam, nagyon szigorúan véve lemondtam az édességről és a kenyérről, lényegében zöldséget-gyümölcsöt, sovány húst és natúr joghurot eszem,

tejem rengeteg van és borzalmasan lassan, de fogyok,

de ezt úgy értsd, hogy heti negyed kiló.

Ja, és heti 3x tornázom egy órát.

És két hónapig nem indult be a fogyás.

De borzasztó szigorúan, az édességtilalmat háromszor törtem meg, karácsonykor ettem a bejgliből,

a szülinapomon és a lányom névnapján, amúgy soha egy kicka csokit sem.

2011. máj. 2. 20:45
 3/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos én sem tartozom a szoptatás alatt fogyók táborába. Kb 7 kg plussz volt rajtam, de úgy voltam vele, hogy amíg csak anyatejes a babám, biztos nem állok neki kísérletezni a fogyással.8 hónapos volt, mikor 1. már szépen evett gyümölcsöket, főzelékeket és csak reggeli, esti szopi volt 2. nagyon zavart az a 7 kg. Férjemmel közösen elkezdtünk diétázni (nevet direkt nem írok, mert néhányan jól leszóltak érte úgy, hogy ők nem is próbálták....) Férjem 10, én 6 kg-ot fogytam, tejem nem apadt el.

Nővérem tartozik ebbe a "csoportba" mert ő is akármit evett szoptatás alatt, csak fogyott. Aztán "koppant" miután már nem szopizott a kisfia, mert ugráltak fel a kilók.

2011. máj. 2. 21:03
 4/16 anonim ***** válasza:
valoszinuleg a problema az etkezesekben van. egyel 5szor keveset es az is fontos hogy mi kerul a tanyerodra. felejtos a liszt es a cukor viszont dominaljon a hus es a rost. keruld a nasikat. ha ezt betartod akkor olvadnak majd a kilok.
2011. máj. 2. 21:16
 5/16 anonim ***** válasza:
ez szerintem részben alkati kérdés, de amire érdemes odafigyelni, az a nasik és a cukortartalmú italok kerülése. A 100%-os gyümölcslé is tartalmaz cukrot akkor is ha hozzáadott cukor nincs benne, ezek nagyon hízlalnak, vagy a cukros tea stb. Én csak vizet ittam szoptatás alatt, volt hogy napi 4 litert, és két hónappal szülés után már nem volt rajtam felesleg. Sőt amikor abbahagytam a szoptatást két kilót híztam is.
2011. máj. 2. 21:29
 6/16 xStefix ***** válasza:
De ugye nem az összeset akarod leadni a szoptatás alatt?
2011. máj. 2. 22:39
 7/16 anonim ***** válasza:

Én sem tudom hogy lehet fogyni szoptatás alatt, hacsak nem kezdessz el edzeni. Én futottam naponta fél órát, a tejtermelést nem befolyásolta, no nem fogytam le, de legalább nem híztam és nem volt szoptatás után olyan nehéz visszarázódni a sportba.

Amúgy ne aggódj, mert ha sportolsz, akkor utána, amikor már nem kell tartalékolnia szervezetnek, pikk-pakk leadok a kilókat. Szóval végülis nálam ez vált be.

2011. máj. 3. 09:02
 8/16 anonim ***** válasza:
a sport a jo kulalak csupan 30 szazaleka ezert ha nem teszel rendet az etkezesi szokasaid kozt akkor nem fogsz lefogyni
2011. máj. 3. 11:01
 9/16 anonim ***** válasza:
Kedves anyuka nagyon örülök a kérdésednek,mert én is így vagyok ezzel. Az első terhességkor 13kilót híztam 11kiló lement a szüléssel és az első 6 hét végére visszajött 15kiló napi normális háromszori étkezés mellett. Ugyan azt ettem amit előtte. És amíg be nem fejeztem a szoptatást addig a mérleg nyelve meg nem mozdult ha a fejem tetején álltam akkor sem, és semmi nem vált be. Szoptatás után visszafogytam elég könnyen és most újra szoptatok és ugyanez a történet. Most 5hós a lányom és a 15kiló plusz újra feljött ami lelkileg elégé megvisel, nem is nézek tükörbe,de még mindig csak szoptatok és ez nagyon jó ha befejezem újrakezdem a diétát. És még akarom írni hogyha édességet ettem nem híztam jobban ez a súly stagnált
2011. máj. 3. 11:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ja és mindenki megvolt róla győződve hogy biztosan sokat ettem azért híztam ,mert aki vékony el sem tudja képzelni hogy nem csak úgy működik a világ ahogy ők elképzelték. Elég sok megvetést kaptam.
2011. máj. 3. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!