Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor van elég tejem,...

Most akkor van elég tejem, vagy nincs vagy mi van?

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hónapos, szopizik naponta 4x-5x, e mellett kap reggelire falatkákat, tízórai gyümi, ebéd, uzsira is pár falat valami, aztán vacsi fürdés előtt, ez is falatkák, aztán fürdés után szopizik.(csak az ebéd után nem szokott szopizni, amúgy mindegyiknél)

Már egy ideje csak 4-5 perceket szopizik,amivel nem is lenne baj, de van hogy még előbb leszáll a cicimről, aztán vissza, aztán el, ezt néhányszor megcsinálja.Nem tudtam miért lehet, így elkezdtem rátenni a másik mellemre is ugyan annál a szoptatásnál(amúgy váltott mellből szoptattam)és abból evett jóízűen...ja és érzem is, hogy kevesebb van, főleg a jobb mellemben.Azért még minimum 1 éves koráig szeretném szoptatni.

De nem értem...ha nem lenne neki elég,akkor nem "követelné" valahogy?Mert ha nem teszem rá a másik mellemre, akkor semmi baja, nem sír, nem nyűgös...

Viszont az étvágya jó, pl a banánt szinte követeli, ha szopizás után meglátja.

Jaaaj remélem érthetően írtam, most akkor elég lehet a tejem?

Tápszerrel már próbálkoztam, mert mikor kisebb volt akkor is egyik napról a másikra 200ml helyett 70-100at evett, de nem fogadta el, nem is tud cumisüvegből inni...

amúgy hízik, szépen fejlődik, csak nem tudom, hogy elég-e ez a tej...

szerintetek?bocsi, hogy hosszú lettem...

2011. jún. 16. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Biztosan elég a tejed. Nem mindig szopiznak ugyanannyit, sőt van mikor egész nap inkább csak ciciznének mert pl jobban fáj az előbújó foguk, betegek vagy azok lesznek stb... Ne várd el tőle mindig ugyanazt a mennyiséget. Ha kevés lenne a tejcsi, azt látnád rajta, minden bizonnyal sírna a cicin, esetleg rángatná, ideges lenne. Mikor átteszed a másikra, abból könnyebben jön, hiszen még nincs kiszívva. A "maradékért" meg kell dolgozni és az keményebb munka. :) (kis drágák :)))

Tehát jól gondolod, ha kevés lenne a tejcsi, akkor követelné. Elég neki ez így ahogy van. Ha a napi 4-5x-i cicizés kielégíti és nem kér többször, akkor ez az Ő igénye. Lehet majd ez nőni fog (pl mikor a nehezebben kibújó rágófogai jönnek), de az is lehet, hogy egyre kevesebbszer kéri és elválasztja valamikor magát. De nem hinném, hogy ez a közeljövőben lenne, 1 éves korán belül.

Ha úgy látod jó ez így neki ahogy van, akkor nincs miért aggódnod.

A nagyobbik lányom 13 hónaposan választotta el magát, a fiam 2,5 évesen (akkor is azért mert már félidős voltam a harmadikkal és nem ízlett neki a tej), a harmadik most 18 hónapos és még napi 3-4x szopizik, de ez egy hónapja dupla ennyi volt (mintha választaná el magát)

Szerintem jól eteted és jó a megérzésed. A tápszerre nincs szüksége.

2011. jún. 16. 22:43
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi szépen.

Mondjuk ma reggel fél5kor kelt!csak 6-fél7 fele szokott.5ig elvolt, de aztán kérte a cicit...először arra gondoltam, hogy este nem evett eleget, de végiggondolva ez nem lehetett, ha elaludt rajta ugye?

Aztán eszembe jutott, hogy lehet szomjas volt, mert meleg volt éjjel(panelban lakunk), meg jön egyszerre 2 foga felül...inkább lehet e miatt kelt fel korábban ugye?

2011. jún. 17. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze. Egyetértek veled, minden bizonnyal más miatt ébredt hamarabb. Enyémek is mindig cicin aludtak el. Ha éhes lett volna, nem aludt volna bele. Gondold meg, ha mi este éhesek vagyunk, tuti nem alszunk el simán, inkább hisztisek vagyunk míg fel nem keressük a hűtőt. :) Nem volt éhes, viszont a meleg tejcsinél nincs is jobb altató. :)

A másik, hogy mi sem mindig ugyanakkor ébredünk. Van hogy hamarabb van hogy később. Az pedig már önmagában szép dolog a kisfiadtól, hogy átalussza az éjszakát. Mi most állunk ezen a szinten. Este 9 körül alszik el és reggel 5-6 között kéri a szopit, majd alszik még 1 órát.

Most kezdődik majd nálatok a szorongásos időszak, mikor rájön a kicsi, hogy anya csak egy van. Így átmenetileg előfordulhat, hogy éjjel is felébred majd, talán nem is egyszer. Ez a fejlődésével együtt jár.

Minden rendben van így nálatok ahogy van, biztos vagyok benne a leírtad alapján, hogy jó anyai megérzéseid vannak, ne bizonytalanodj el.

2011. jún. 17. 11:21
 4/6 A kérdező kommentje:

huuu tényleg, arra nem is gondoltam, hogy most kezdődik majd ez az időszak!

Köszönöm szépen, hogy írtál, megnyugodtam!!első baba és néha a sok "okoskodás" miatt nem hallom rendesen sz ösztönöket:)

Tényleg köszi:)

2011. jún. 17. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy első gyereknél mindenki lezsibbaszt és mert úgy érzi Ő jobban tudja, csak mert akár 1 héttel is idősebb a gyereke mint a tiéd. :S

Pedig alapból minden gyerek más, máshogy kell vele bánni, más az igénye.

Ne hagyd magad, a nehezén már túl vagy! :)

További kiegyensúlyozott, boldog babázást!!!

2011. jún. 17. 21:55
 6/6 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM:))
2011. jún. 18. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!