Miért nincs elég tejem?
Ne aggódj, nekem más okból kellett tápszert adnom, de sikeresen megúsztam. Ahogy írták már előbb, mindenképpen előbb cici, aztán tápszer.
Egyébként most is ezt játszom, nekem most 1 tápszeradagot kellene behoznom a cicivel úgy, hogy 4 órát alszik a 15 naposom.
Kitartás és ne görcsölj rajta. Nekem a fiam úgy be volt sárgulva, hogy életében nem volt a szájában cici. :D
kell pár hét, mire annyi tej termelődik, amennyire szüksége van.
ha jól értem, akkor lenne elég tej, csak nem iszik annyit, amivel a több termelést elérné, mert aluszékony.
tehát az aluszékonyságán kéne segíteni, arra ösztönözni, hogy intenzívebben, gyakrabban szopizzon. akkor több tejed lesz és a sárgaság is múlik.
ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor nem is lesz több tejed, mert nem kap jelzést a szervezeted, hogy többre lenne szükség, így még kevesebbet fog termelni, ördögi kör.
érdemes lenne szoptatási tanácsadót felhívnod.
sok sikert!
én beszélnék a védőnővel, mondja meg ő, kell-e orvoshoz menni. avgy hívd fel az orvost.
ha gyakran szopik, akkor nem tud kiszáradni. az alkalmankénti mérés sajnos csalóka és pontatlan. heti, azonos időben mért súlyát vesd össze a korábbi hetivel.
sok sikert!
Ha nem szopik kb 2o percet egyhuzamban mikor szoptatni kezded, hanem a sárgaság miatt elalszik, akkor keltsd fel valami gyöngéd módszerrel. Szerintem ne tápszerezd, mert nem a tejmennyiséggel van a baj hanem az a gond h a sárgaság miatt elalszik mielőtt jóllakna. Minél gyakrabban tedd mellre még ha nem is kéri.
Ha mégis pótlásra kerül a sor akkor előbb anyatej, utána tápszer (vagy még jobb a te lefejt tejed, v más anya teje) és lehetőleg ne cumiból, hanem kis pohárból, soft cupból v szoptanítból
Kérdező, nagyon jól csinálod, csak így tovább! De szeretek ilyesmit olvasni! :)
Reméljük, hamar kimosódik a szervezetéből a méreganyag és megerősödik a hatékonyabb szopihoz. Kitartás, drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!