Tapasztalt anyukák válaszolnátok pár kérdésre? Vegyes, szoptatással kapcsolatos kérdések)
1.Szülés után mennyi idővel lett tejetek és mennyi ? Mennyit eszik egy átlagos újszülött??
2.Mit tehetnék annak érdekében hogy minél több és minél hamarabb legyen tejem?
2. A kifertőtlenített cumisüveget, mellszívót mibe tároltátok míg nem kellett? 38 hetes vagyok, most fertőtlenítettem ki őket és a szekrénybe tárolom aztán majd utolsó pillanatban fogom elcsomagolni a kórházi pakkba...így elég steril, tiszta marad?Vagy hogy csináljam szerintetek?
Köszönöm Mindenkinek előre is!
ez is jó
a lll.hu nagyon jó a gyakorlati tanácsok terén, de szerintem a "szellemisége" veszélyes, nekem nem szimpatikus a "csak a szent anyatej a jó", és a "nem igazán jó anya az, aki nem szoptat", stb. hozzáállás.
Huhh....nem is gondoltam hogy ennyi nagyszerű választ kapok ilyen rövid idő alatt!! :)) Tényleg hasznosak voltak!
Köszönöm Mindenkinek!
A linkeket pedig elolvasom :))
38 hetes km
Változó kinek mikor lesz teje a szülés után. Első lányomnál csak a harmadik nap este lett tejem, a második lányom meg már a szülés után nyolc órával szopizott. A legkönnyebben úgy lehet tejet szaporítani, ha szoptatás után fejed a melled, ha csak két csepp jön is ki belőle akkor is.
Cumisüveget én nem vettem, mert ha abból adod neki a lefejt tejet, az cumizavart okozhat, és előfordulhat hogy utána elutasítja a cicit. Ez csak akkor nem okoz gondot, ha kézzel, vagy fejőgéppel is hatékonyan ki tudod váltani a tejleadó reflexet, de sok nőnél ez nem így van, és a tej elapadásához vezethet a folyamat.
Szia!
1. Péntek délután szültem, és hétfőtől volt rendesen tejem. Keddre persze besárgult, így csak szopni hozták ki a kék fényből, ha megébredt. Na ott nem szoktak megébredni...
Így este nekem már kellett a mellszívó(de ott volt gépi, kórházi), mert teljesen bedurrant a cicim, fájt is.
2. Mikor jöttünk haza, akkor már 100 körül evett (csütörtök), de azt tudom, hogy nem ez az átlagos egy babánál az elején. De volt, így megette :)
3. Nem, így nem jó sterilitás. Max 24óáig...
Ha van mikrós dobozod (sterilizáló), akkor abba tedd bele ami kell, és úgy vidd a kórházba. És ha ott kell majd, akkor ott bedobod a mikróba. De mondjuk tejszaporítás céljából ha fejed, vagy ha sok és azért (bent a kórházban), de nem adod oda neki a tejet, akkor addig nem kell sterilnek lennie a szívónak. Ha tudod, akkor ne add neki oda, szokjon csak a cicihez :D
Köszönöm :))) Este megnézem Vater@n milyen mikrós sterilizálók vannak...még megérkezhet szülésig :))
Valahogy nagyon be szeretném vinni ezeket ha kell tudjam használni:))
Én nem is tudtam h kórházba is van/adnak mellszívót.....nem lehet h nem adnak mindegyikbe ???
még 1:
tej megindulásához a legfontosabb, hogy gyakran tedd mellre! (én 2 óránként tettem rá. akkor is, amikor sebes volt.)
és sok sima ásványvizet/vizet igyál!
Megjegyzés: Újszülöttnek semmiképp ne adj cumisüveget, inkább kispohárból etesd, de azt is csak akkor, ha nagyon muszáj. (Nem véeltlenül írom így, mert sokszor nem lenne muszáj.) Párszáz forintért lehet kapni kis csőrös szélű pohárkát kif. kicsiknek, ha venni akarsz. De a vastagabb peremű mokkáspohár is megteszi, sőt, nagyon piciknek még egy szimpla fecskendő is elég, annyira keveset esznek általában.
Mindezt azért, mert a baba helyes szopási technikája csak idővel és sok-sok gyakorlással, szopizással alakul ki. Ha a babád érzékeny lesz rá (és ezt előre nem lehet tudni ugye), akkor megzavarhatod az üveggel, ami komoly gondokat okozhat később. Az első hónap a legkritikusabb ebből a szempontból, de tulképp bármikor kialakulhat cumizavar.
De ha elolvasod a Ligás linkeket, még több információt olvashatsz minderről. (És én pedig osztom a Liga szemléletét, mert teljesen korrekt.)
A babam orakig tarto szoptatasok után félóra múlva éhesen felsirt, mignem orvosi tanacsra tápszert is adtunk neki. Ma majdnem 6 honapos, igeny szerint szopizik, de ha ehes marad, kap tapit is 2 napos koratol.
Szerencsere egy olyan helyen lakom, ahol ilyen onjelot megmondoemberek nem veszik el az ember kedvet az elettol is. Ugyanis Amerikaban meg a doki meg a szoptatasi tanacsado is azt javasolja, hogy inkabb kapjon a gyerek tapszert, ha ezen mulik az anya mentalis egeszsege vagy a csaladi beke, foleg olyan esetekben, mint nalam, hogy pajzsmirigy gondok miatt kinkeserves a szoptatas. Ja, ha egesz allo nap a cicin log a gyerek, akkor kielegul az etvagya, de annyit nem er az egesz, hogy en meg egy idegroncs legyek.
Az a baj, hogy otthon forditva ulnek a lovon meg a dokik es a vedonok is, es az az alapelv, hogy a szoptatas minden elott.
Itt is ezt mondjak, de legalabb mar eljutottak odaig, hogy bizony sok olyan edesanya van, aki nem tud szoptatni, es nem azert, mert nem akar vagy szar anya.
A masik, hogy a La Leche Liga aldasos tevekenysegerol az itteni szulesznom azt mondta, hogy azok hulye nacik.
Ugye tobbek kozt a leche liga ajanlasa alapjan teszik mellre szuletes utan a gyereket, es nem adnak neki tapszert vagy cumit,mert jajatyauristen cumizavaros lesz. Viszont tobb tanulmanyt is mutatott: gyerekorvosok vegigkovettek azokat a gyereket, akiknek szuletes utan nem adtak tapszert, az anyjuknak hiaba nem volt teje. Ezek kozott a gyerekek kozt szignifikansan tobb az autista.Ennek az oka egyszeruen az, hogy az eletuk elso kritikus nehany napjaban az agyuk nem kapott eleg szénhidrátot, és ez maradando karosodast okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!