Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az anyukáknak szoptatniuk kell a babájukat? .

Figyelt kérdés

Persze, tudom, ez egy nagyon szép dolog és intim kapcsolatot teremt közöttük és ha oda kerül az ember, akkor biztos máshogy látja majd, ... Stb. , de engem kiver a víz, ha arra gonodolok, hogy ezt a testrészt egy másik lény ily módon való táplálására kell használni .

Csak nekem vannak kellemetlen érzéseim és félelmeim ettől a dologtól?

2011. jún. 10. 06:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
fura volt nekem is belegondolni, de amióta csinálom is, teljesen természetes. te is így leszel ezzel. az volt a furcsa benne, hogy az egészben szexuális töltetet éreztem és ezt a gyerekemmel csináljam? olyan bizarrnak tűnt
2011. jún. 10. 08:47
 12/28 anonim ***** válasza:
56%

Se én se a nővérem nem kapott anyatejet.Mégis teljesen különbözünk.Ő jelenleg(szülés óta) túlsúlyos,de egészséges,én vékony vagyok,alacsony a vérnyomásom,ha nem dohányoznék és sportolnék akkor teljesen egészséges lehetnék, így max vitamin hiányom van és az állandó ülőmunkától nem is vagyok fitt.Szóval tény h. kell az anyatej,de szerintem nincs bizonyíték h. az anyatejen nevelkedett gyerekek egészségesebbek lennének,mert ez inkább az utána levő életviteltől függ.ez most olyan h. van aki dohányzik mégsem rákban hal meg és van aki mindig egészségesen élt és rákban, szívrohamban stb-ben hal meg.

De tény h. h. amell elsősorban emiatt fejlődött ki,sőt az állatvilágban nincs is szerepe szexuális formában csak a szoptatásra

2011. jún. 10. 08:48
 13/28 anonim ***** válasza:
36%
most olvasom milyen kedvesek itt néhányan. le se tojd őket. van aki mindig azt keresi, hogy köthet bele a másikba
2011. jún. 10. 08:49
 14/28 anonim ***** válasza:
48%

Cikiző válaszolóknak: a kérdező tisztában van a dolog lényegével, csak még idegenkedik tőle. Kérdezett, lehetett volna normálisan is válaszolni, ha már arra szántátok magatokat, hogy bepötyögtök valamit.

Jól írtad, ha oda kerül a sor, majd máshogy fogod látni. Nem tudom, kismama vagy-e már, vagy csak tervben a baba, de már a várandósság 9 hónapja alatt is változni fog a hozzáállásod. A hormonok is tesznek róla...

Nekem egyébként természetes dolog volt, hogy szoptatni szeretnék, készültem rá, ennek ellenére nem volt élmény, mert sok gondunk volt.

2011. jún. 10. 08:49
 15/28 anonim ***** válasza:
08:47.Na én is így érzem és ezért félek h. milyen lesz ha a gyerekemnek lesz rá szüksége.
2011. jún. 10. 08:50
 16/28 anonim válasza:
19%
Ezzel én is pont így vagyok... Pedig a babákkal tök jól elvagyok, de a szoptatás látványától is hát undor fog el - hát nem nézek oda max, de lehet ugye véleményem. És anyukámtól azt is megtudtam, hogy csecsemőként én nem is akartam szopni, és tápszeres voltam. Szerintem egyébként is csak ahormonok miatt lesz tőle mindenki oda.
2011. jún. 10. 08:57
 17/28 anonim válasza:
26%
Ja meg annyi, hogy régen a magasabb kasztokban meg aztán végképp nem szoptattak a nők.
2011. jún. 10. 08:58
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Mikor fiatalabb voltam és még szóba sem került, hogy valaha is lesz gyerekem én is így gondoltam. Aztán amikor várondós lettem, megszületett a kisfiam semmi problémám nem lett volna vele, sőt! Csak sajnos nálam nem indult be a tejtermelés.
2011. jún. 10. 09:08
 19/28 TKI Ibolya ***** válasza:
64%
Azért nekem ez magas. Ne haragudj nem bántani akarlak de attól nem idegenkedtél,hogy egy másik "lény" nemi szerve beléd hatoljon de a gyereked szoptatásától félsz?
2011. jún. 10. 09:17
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem csak neked vannak kellemetlen érzéseid és félelmeid. Manapság talán ez azért alakul ki ennyire sokakban, mert a mellre mint szexuális ingerre tekintünk, nem pusztán a gyermek táplálására szolgáló testrészre. Minden azt sugallja, hogy tedd is szexissé őket, melltartóval, fűzővel, varrasd fel, szilikon stb....

De! A várandósság nem véletlenül 9 hónap. Ebben a hosszú-rövid időszakban nem csak a kisbabád nő és érik meg, hanem te is átalakulsz anyává. Egy folyamat része. Én is idegenkedtem tőle, de rengeteget olvastam róla, megnézegettem a szoptatási tanácsadókat stb., aztán mégsem tudtam szoptatni.

Nekem jelen állapotom szerint pont az a furcsa, hogy kényezteti a párom a melleimet szex közben, hiszen néhány hete még anyatej folyt belőle, és fejni kellett.

Egy tanácsot tudok csak adni, addig, amíg nem kerülsz bele abba a bizonyos helyzetbe, ne idegeskedj rajta.

2011. jún. 10. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!