Nincs segítsége a szoptatós anyukáknak?
Igen.Tulajdonképpen az utolsó válaszoló tapintott a lényegre,amire én is gondoltam.
Tényleg sajnálom az anyukákat akik tudnának szoptatni csak kllő információ és segítség nélkül nem megy nekeik.
Az első gyerekkel én is nagyon sokat bénáztam,bizony jól jött volna egy kis segítség.A védőnó mindig csak azt kérdezte:Van bőven tejcsi?
Nekem a kórházi tanácsadó eleve azzal kezdte, hogy az én mellemmel nem lehet szoptatni, és már hozta is a bimbóvédőt. 8 hetes a kislányom, 1 hete bimbóvédő nélkül eszik, szóval erről ennyit.
A védőnőm meg azt mondta a terhességem alatt, hogy a szoptatási brossúrákat meg tanácsokat majd csak a szülés után hozza, ha már itthon leszünk, mert inden kismama a mellgyulladásnál lyukad ki.
Namármost: addig, amíg méltóztatik segíteni, a gyerekem haljon éhen? Úgyhogy az összes netes oldalt végigböngésztem, konzultáltam a barátnőimmel amiről tudtam (főleg a fejés és tejserkentés kérdésében), aa kórházban meg jártam a csecsemősök nyakára, akik legalább segítettek.
Az pedig a védőnőm részéről nem segítség, hogy a kapuban állva közli, hogy "izélgessem a mellbimbómat, hogy szépen kiemelkedjen, mire megszülök". Ebből nekem mindent tudnom kéne?
Nem tusom, miért van ez így, de biztosan sok anyuka ezért szenved meg a szoptatással.
tegnap 21:08-as vagyok
Azért a történethez hozzátartozik, hogy aki gyereket vár, az gondol arra is, hogy szoptatni fogja.
Bőven van info az interneten, lehet válogatni, csak utána kell keresni. A bolti könyvekről nem is beszélve.
Szóval lehet mindenkit hibáztatni, de amikor a barátnőm a kórházban azt nem tudta, hogy egy újszülöttet mellre kell tenni, ha éhes, akkor azt gondolom, nem csak a rendszerben van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!