Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » HA 6 hó előtt már hozzátáplált...

HA 6 hó előtt már hozzátápláltál, meddig tudtad szoptatni a babád? és milyen ütemben haladtatok az étkezéskiváltásokkal?

Figyelt kérdés

Szeretnék legalább egyéves koráig szoptatni, de sajnos el kellett kezdeni a tervezettnél korábban a hozzátáplálást. illetve nem annyira sajnos, mert nagyon ügyes, jó étvágyú baba és semmilyen módszerrel nem tudtam már elég tejet adni neki. A fürdés előtti szopit már kiváltottuk, mert főleg este nem tudott jóllakni. ezen kívül tízóraira kap gyümölcsöt, ebédre főzeléket. ezek után még szopizik, de inkább csak szomjoltónak, mert egyébként elég emberes adagot eszik, 150 gramm körül. ezen kívül teljes szopi van reggel, este és délután, plusz éjjel legalább egyszer, általában kétszer.

Az ivással nem nagyon haladunk, bár így végggondolva nem is csoda, ha ennyit szopizik még. kínálgatom, itatom, elvégre egyre melegebb lesz. Ha egyre többet fog inni, akkor egyre kevesebbszer kell majd cici neki? nem árt ez a tejmennyiségnek? nagyon sokszor volt kevés a tejem neki :-((( ezért a nagy aggódás

ha kiváltjuk a tízórais gyümit is teljesen, majd az ebédet is (így ugye kb. 8 órán keresztül semmit nem szopizna), attól ugye nem fog elapadni a tej?

bocs, h hosszú voltam

2011. máj. 24. 18:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó: nekem is fura lenne alapból, de amilyen nehézségekkel kellett megküzdenünk születése óta a szopival... szóval már nem biztos, h meglepődnék :-)

azt hiszem, annak örülnék, ha úgy lennénk 15 hósan, mint ti most. de ha csak reggel meg este, az is jó lenne. :-)

2011. máj. 25. 20:34
 12/14 kisnita ***** válasza:

Szia!

4,5 hónaposan kezdtem meg hozzátáplálni orvosi javaslatra mert apadt a tejem. 5 hónaposan már muszáj volt tápszerrel is pótolni mert már egyáltalán nem volt tejem és a fagyóból is elfogyott a lefejt tej. Nem haladtunk túl gyorsan, kb 1,5-2 hónap múlva váltottunk ki egy teljes étkezést.

2011. máj. 27. 13:15
 13/14 krisztivan ***** válasza:

Már a kórházban is cici+tápszer volt ezért keztdem 4 hósan hozzátáplálni.Először nem kellett neki,de aztán olyan jól belejött hogy 5.5 hósan elutasította a tápszert.Azóta csak cici van és napi 3X szilárd.Most 8.5 hós.Így néz ki egy nap(kb).

Hajnal 5 felé cici

De.9 felé :gyümölcs,

De.11-12 cici(utána alvás)

Du.2-3 főzelék,

Este fél 7 sinlac

Este 8-fél 9 cici(utána alvás)

Hajnali 02 felé cici. És a cumisüveget sem hajlandó rendeltetés szerűen használni.A csőrösből iszik már kb.3 hónapja vizet.

2011. máj. 27. 13:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Úgy 5 hónaposan kezdtem napi egyszer tejpéppel, majd hat hónaposan már a hozzátáplálást-almával stb stb.

A nagyot szoptattam 18 hónapig, mert terhes lettem és a kicsit pedig 23 hónapos koráig.

2011. máj. 27. 15:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!