Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány éves kor után ártalmas...

Hány éves kor után ártalmas az anyatej?

Figyelt kérdés
Nem azt akarom tudni,hogy meddig ajánlott szoptatni,hanem ,hogy van-e valamilyen káros hatása nagyobb gyerekre nézve
2011. máj. 16. 22:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Nyugodtan adhatod a nagyobbik gyerekednek a lefejt anyatejet, ha kéri és szívesen meginná.
2011. máj. 16. 22:17
 2/27 anonim ***** válasza:
83%

Miért volna? Milyen összetevője van, ami nagyobb gyerekre (ad abszurdum) felnőttre káros volna???

Nem, ez nem mérgező, nincs káros hatása nagyobb korban sem, felnőttként sem, nyugdíjas korban sem.

2011. máj. 16. 22:18
 3/27 anonim ***** válasza:
36%

Régen a promotív nők azért szoptattak sokáig,mert azt hitték,így nem lesznek újra terhesek. Ma dibavtból csinálják.

Kb.egy éve olvastam a neten egy holland kutatásról. A kutatók egy éven túl szoptató anyák tejét vizsgálták. Az esetek 10 %-ában találtak az anyatejben toxikus anyagot,aminek az eredetét nem sikerült kideríteni. Az anyák nem dihányoztak,nem ittak szeszt,nem ettek semmit,ami ezt előidézhette. Feltételezésük szerint az anyatejben termelődött a toxikus anyag.

Azóta többször próbáltam rákeresni,hogy mi a kutatások további eredménye,de nem sikerült találni.

Pedig kíváncsi lennék,hogy van-e ennek alapja?

2011. máj. 16. 22:33
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Londonban van egy étterem, ahol anyatejből készítik a fagyit :)
2011. máj. 16. 22:33
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a legegészségesebb, ha minden emlős a saját tejét inná és nem másét.
2011. máj. 16. 22:35
 6/27 A kérdező kommentje:
Gyakran hallom,hogy "még jó a tejed?"
2011. máj. 16. 22:38
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
22.33-as! vmi ilyesmi cikket én is olvastam, de arra nem emlékszem hogy azt írták volna, hogy csak az 1 éven túl szoptató anyák tejében lenne toxikus anyag. Ugyanis ha van,(elképzelhetőnek tartom a környezeti ártalmak miatt) akkor az van eredetileg is, nem csak 1 éves szoptatás után kerül bele.
2011. máj. 16. 22:38
 8/27 anonim ***** válasza:
25%
ezt arra szokták mondani, hogy tápláló e még a baba számára, elég e neki, nem pedig arra gondolnak, hogy "megromlott" :))
2011. máj. 16. 22:39
 9/27 A kérdező kommentje:
De egy 3 éves nem táplálás céljából anyatejezik.A cumisüvegből kapott bolti tej sem azt a célt szolgálja.
2011. máj. 16. 22:41
 10/27 anonim ***** válasza:
Miért minek iszunk tejet?
2011. máj. 16. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!