Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellgyulladásra nektek mi...

Mellgyulladásra nektek mi vált be? Úgy érzem a pici hiába szívja, nem jön semmi.

Figyelt kérdés
10 napos a bébim. 3. baba, de még egyszer sem volt gondom a szoptatással. Pénteken a jobb mellem egyik fele szépen begyulladt, megkeményedett, 3 napig lázam is volt. Szopi előtt meleg borogatást ajánlottak, utána pedig hogy kenjem túróval. Vasárnapra rendbe is jöttem. De tegnap reggelre ugyanaz a mellem megint begyulladt, csak a másik oldala. Annyi hogy most nem vagyok lázas, de sokkal csúnyábban piros. Csinálom amit a múltkor, reggel megyek dokihoz. Egyéb ötlet?
2011. máj. 10. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbálj sűrűn fejni,sajnos jobbat nem tudok.
2011. máj. 10. 20:00
 2/6 xStefix ***** válasza:

Szopi-szopi-szopi, váltogatott pózzal!

Ha a nagyobb gyerkőc még nem olyan nagy, bevállalja és te sem idegenkedsz tőle, akár őt is megkérheted, hogy segítsen szívni, ha a kicsi nem elég erős.

Ha a szopizás nem elég, akkor fejés, de gyakran!

Előtte meleg vizes csapatás, esetleg finom(!) masszírozás, inkább csak simogatás. A gyulladt részre pedig köztes időben borogatás, de csakis állot vizes, nem hideg (mert az apaszthat)!

Próbáld ezeket erőltetni, mert ha elhúzódik/bedurvul, még rosszabb is lehet.

Jobbulást!

2011. máj. 10. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:

gyakran tedd mellre úgy, hogy az álla a csomó felé essen.

a pirosodás épp a gyógyulás jele már. könnyen lehet, hogy már kiitta a pangó tejet, már csak a gyulladás maradványa kemény. több napba is telhet, amíg teljesen elmúlik.

sok folyadékot igyál.

pihenj sokat (már amennyit 3 gyerekkel lehet).

ha nagyon fáj a csomó, akkor 2 szopi közt jégkockával hűsítheted, de csak 1-1 percig, nehogy tej csökkenés legyen belőle.

2011. máj. 10. 20:30
 4/6 anonim ***** válasza:

nekem a svéd cseppes borogatás jött be szopik és fejések között....

jobbulást!

2011. máj. 10. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindig a problémás cicire tedd először szopizni, akkor nagyobb lendülettel szív, mert éhes. Nekem bejött még, hogy szopi közben óvatosan nyomkodtam, masszíroztam a csomót, ill. javasolni szokták még a "lógatós" szopizást, a baba fölé állsz négykézláb és úgy adod a szájába a cicit, a gravitáció is segíthet megnyitni az elzáródott tejcsatornát.
2011. máj. 11. 00:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim javasolta, hogy állotvizes borogatást tegyek rá,langyosat, 15 perc borogatás 30 perc szünet és csak a gyulladt mellből szoptassak a másikat fejjem le. Így is tettem, hatásos volt. Ja, és éjszakára az egész mellemet bekentem Garmastan kenőccsel és borogattam. (Nekem már nem eszik éjjel a babám)
2011. máj. 11. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!