Ha gyermekemet többször mellre teszem, még ha nem is annyira éhes, az inkább nem apasztó hatással van, mivel nem szívja ki minden alkalommal a teljeset?
Tehát, tejet szeretnék szaporítani gyakoribb mellrátétellel
De hogyan?
Ha két óránként mellreteszem, vagy óránként, ha sírni látom, de nem szívja ki az egészet, akkor nem fog inkább elapadni a tejem, mivel a hátsó tejet nem szívja ki rendesen?
Remélem nem tettem fel bután a kérdést.
A gyakori mellretételtől nem fog apadni a tej hanem a baba lesz nyugodtabb.
az igaz hogy több első tejet szív ki de ettől max több tejed lesz kevesebb semmiképp.
A szopási mechanizmus váltja ki a tejtermelést. Amit kiszív, azt után fogja termelni a mell, tehát ezzel fogod tudni szaporítani a tejet.
Ha nem tennéd mellre és nem fejnél (bár az nem annyira tökéletes, de mégiscsak kinyeri a tejet ugyebár), akkor kezdene apadni a tejed.
Nyugodtan tedd mellre igény szerint! Ez a legjobb módszer.
Azt azonban hozzáteszem, hogy kb másfél óra alatt emészti meg teljesen a baba az anyatejet, úgyhogy ha gyakrabban teszed mellre akkor előfordulHAT (azért nagybetű mert nem feltétlenül ,de sok esetben igen), hogy a félig emésztett keveredik a pociban az újjal és meg is van a hasfájás. persze ha csak iszik pár kortyot, ami valójában szomjoltásnak számít, akkor az más minőségű és összetételű tej, az nem szokott gondot okozni nekik. De ha a hátulsó zsíros tejből benyakal óránként, akkor számíthatsz a hasfájásra!
sok sikert, jó babázást :-)
Kb igen :)
Ez t inkább arra írtam, ha óránként kér, de egy idő után te is látni fogod, hol tart éppen.
Hopp, egy kis kavarc van a 10:14-esben. A dolgok külön-külön kb. jók, de az összefüggések nem:
Az anyatej tényleg 1,5 óra alatt megemésztődik, de nincs félig emésztett - új tejes kapcsolat! A másfél óra abból a szempontból informatív, hogy az újszülöttek általában emiatt esznek még jóval gyakrabban, mint az "előírt" 3-4 óra.
Ami a hasfájást illeti: ponthogy nem a zsírdús hátsó tejtől fordulHAT elő, hanem a túl sok első tejtől, azaz a gyakori és rövid szopiktól, HA CSAK az első részt szívja ki a baba!
-> Ergó, a másik anyuka tippje a célszerű: Ha gyakran szopik a baba, de egyszerre nem üríti ki teljesen a mellet, akkor mondjuk 3 órán belül ugyanarra érdemes visszatenni, amíg azt ki nem eszi. 3 óra után már lehet a másikkal is kezdeni, bár itt már mindegy (vélhetően úgyis éhes lesz és jól belakik, akár mindkettőből is:).
Szóval a kérdésedre a válasz: a gyakori szopi akkor is serkent, ha nem mindig fogy ki pöccre a mell.
De, megjegyzem, azért érdemes arra ügyelni, hogy ez ne minden szopinál legyen így (direkte) és ne hosszú távon, mert esetleg előfordulhat az a bizonyos pocifájás és/vagy egy minimális tejcsökkenés. Ritka, de megeshet. - Viszont erre van az előbbi mellcserélgetéses trükk, ugye. ;)
De jól logikázol, kedves Kérdező, a leghatékonyabb, leggyorsabb tényleg az, amikor mindig teljesen kiürül a mell.
Köszönöm, már megijedtem, de tényleg!
Azt hittem, emiatt lett kevesebb a tejem.
Akkor folytatom, amit elkezdtem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!