3 hónapos kisfiam pár percig szopizik, majd eldobja a cicit és sírni kezd. Ekkor átteszem a másik cicire, ismét szívja pár percig, majd eldobja és sírni kezd. Miért van ez?
Fejni alig-alig tudok valamicskét.Ha valóban szopási sztrájk,akkor mit tegyek?
Amúgy rendesen fejlődik heti 10-12dkg mindig megvan.Csak az idegesít,hogy eddig csak esténként adtam pótlást,két napja már napközben is kell minimum egyszer adni.
Növekedési ugrás, idegrendszeri érés és/vagy FOGZÁS(!!!). Pláne, ha tömködi a kezét a szájába, ez elég tipikus iylenkor...
Szerintem felesleges pótolnod, mert sem az elsőre, sem a másodikra, sem a harmadikra nem ez a jó (legjobb) megoldás! Ellenben, a tejedet mindenképp apasztja és még cumizavart is okozhat.
Olyan ritmusban szoptasd, ahogyan ő szeretné, ez a leghasznosabb tanács! Ha ez most ilyen káoszos, akkor úgy. Hidd el, ez átmeneti szakasz és idővel javulni fognak a dolgok. Rugalmasan kell kezelni a szoptatást, mert jópár hasonló "borulásnak" nézel még elébe az első évben...
szia!
én ia azt javaslom, hogy NE adj pótlást, hanem ne add fel, próbáld folyamatosan cicire tenni.
ha nem tudsz fejni, és a baba alig szopizik, akkor a kereslet-kímálat alapján a tejmennyiség le fog csökkeni. ezért szotass gyakrabban, meg ha kiköpi a cict, tedd vissza, masszírozd szopi előtt és közben is a cicid.
nálunk is voltak fennakadások, és én 10 ml-nél több tejet nem tudtam lefejni, míg a picim 150 ml-ket is szopizott, simán.
csak át kell esni ezeken a nehezebb napokon, és hidd el, minden újra megy majd, mint a karika csapás. :)
Nálunk pontosan ugyanez zajlik 10 hetes kora óta (most 13 hetes kislány). Nálam az válik be, hogy amint felidegesíti magát, megfeszül és nagyon sír akkor a vállamra teszem, simogatom-megnyugtatom 5-10 percig - amint ellazul (néha félig el is alszik) megpróbálom megint mellre tenni - ha elkapja a ritmust akkor indulhat a nyugodt szopi, ha megint elkezd üvölteni vissza a vállra...Általában 2.-3. mellretételnél elkapja a ritmust és onnantól eszik szépen nyugodtan. Közben megnyugtatóan beszélek hozzá az első pár percben (nálunk az első 4-5 perc kritikus, ha ezen túllendül hiszti nélkül után már általában eszik szépen). Így időben egy kicsit hosszabb egy szoptatás (így is max. 40 perc), de legalább a végén szépen és főleg eleget eszik!
A másik megoldásunk (ezt csak legvégső esetben használom, ha nem nyugszik meg): cumisüvegből elkezdem etetni a karomban és általában már 10-20 ml után át tudom tenni cicire és szopizik gond nélkül tovább...Nálunk ezek a módszerek 2 hete bejönnek, azóta heti 200/210-et gyarapodott. Többektől azt hallottam, hogy ez előfordul és majd kinövi - hát már nagyon várom...
Tegnap elkezdtem fejni minden szopi után,nem sok jön ki,de legalább valami.Elteszem,ha pótolni kell ne tápszert kelljen neki adni.Én is a vállamon szoktam megnyugtatni,de van amikor az sem hat.Lehet kipróbálom a cumisüveges "becsapós" megoldást.Az is lehet tényleg foga jön,mert a rágókát elfogadja.Csak az idegesít hogy már lassan egy hete tart.Nagyon szopi párti vagyok,és teljesen begörcsölök,ha belegondolok,hogy tápszert kell neki adnom.Kislányomat 1 éves koráig szoptattam,de nem voltam kitartó mert 1 hetesen tápszerrel pótoltam minden étkezést.Most sokkal kitartóbb szeretnék lenni.Inkább sűrűbben ráteszem cicire,és erőltetem,minthogy feladjam!
Köszönöm mindenkinek a kedves,segítőkész válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!