Mit jelenthet ez a viselkedés?12 hetes babám a napokban a következőképpen szopizik: Szopi, majd kiköpi a cicit, elkezd sírni, majd a kezét a szájába tömi, mintha éhes lenne.
Én ezt a következőképpen értelmeztem amikor lányom kb 3-4 hónaposan ezt csinálta:
1. az, hogy a szájába tömi a kezét nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhes- lehet a foga, vagy csak nyugtatja magát
2. a cicit azért is kiköpheti mert nem éhes, vagy a foga mocorog
Tehát, ha a fogát kizártad (nálunk nem az volt) gyanakodhatsz arra is, hogy egyszerűen nem éhes. Szopizik megszokásból, rájön, hogy nem is éhes, kiköpi, majd, hogy lenyugodjon a szájába tömi a kezét. Ha ilyenkor tovább erőlteted, lehet, hogy rossz élménye lesz a szopizással kapcsolatban, később esetleg emiatt rosszabbul szophat. Próbáld ki, hogy ritkábban eteted meg. Húzd az időt ameddig tudod, és szoptasd meg akkor. Ha így nyugodtan eszik, ez volt a baj.
Az én 14 hetes babám is szokta ezt csinálni időnként. Nagyon nyálzik is, mocorognak a fogai. Vettünk Dentinox gélt, ettől elmúlik a fogíny viszketés, és megnyugszik. Igaz, inkább szopi végén szoktam neki bekenni az ínyét, mert nem kéne megennie a gélt, nem arra való.
Van, amikor nem ez a baja, akkor ő is lustácska, de kis pihenés, büfizés, beszélgetés után hajlandó újra szopizni.
Szerintem próbáld meg pihentetni kicsit, háha meggondolja magát. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!