Mást is ennyire elkeserít, ha nem tud szoptatni?
5 hónapos kisfiam csak anyatejes, 1 hónapja már kap gyümit.
A szopik nagyon nehezen mennek. 2 hónapos kora óta szinte erőltetem. Nem szeret rajta kínlódni, ha nem indul be a reflex. Ennek ellenére jókat hízott, kis duci baba. De most már ott tartunk, hogy tényleg csak a legelejét szívja ki és ezért nagyon el kezdett csökkeni a tejem. Több napja fejek, semmi haszna, nem nővekszik a tejem mennyisége. Ráadásul a házban rumli, semmire nincs időm, a babámra se, annyi időt elvesz a fejés. Ezért úgy döntöttem feladom, marad a reggeli, és esti szopi. Napközben meg tápszer. De nagyon lelkiismeretfurdalásom van emiatt. Más is érzett így?
Nagy hülyeség ez a "csak szoptatva lesz egészséges a gyerek" mánia. Itt az eredménye.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, csodás, hogy 6 hónapig azért fog szopni a babád.
De ha ennyi se ment volna,az se tragédia, hála Istennek vannak már tápszerek. Semmi baja nem lesz.
Igen, én így éreztem! S addig emésztettem magam, hogy teljesen kikészültem, türelmetlen lettem, ha jött a szoptatási idő, akkor már előre féltem, mert kislányom is ordított közben, nem is volt neki elég a tejem.
Aztán 7 hónapig szoptattam, és végül úgy döntöttem, hogy elég volt! Azóta kisbabám elégedettebb, jókat eszik, nincs küzdelem a szoptatások miatt végre és én is sokkal jobban érzem magam!
Bocsánat azoktól, akik nagyon szoptatás-pártiak, de én örülök, hogy 7 hónapig kihúztam valahogy, de azt gondolom, hogy most ez az állapot már a kislányomnak és nekem is sokkal jobb! S már nem bánok semmit, mert rájöttem, hogy sokkal többet ártottam magamnak és a lányomnak azzal, hogy szétaggódtam a fejem a szoptatás sikertelensége miatt! Úgyhogy most már harmóniában élünk, amióta nem emésztem magam, és nincs szoptatás.
első vagyok.
Ne szenvedj. Nagyon szép, az 5 hónap, a legfontosabbat már megkapta az első hónapi szopással. Sokkalfontosabb,hogy kiegyensúlyozott legyél, ha a baba az evést ne hosszú várakozással és küzdéssel kösse össze.
én 1 évig tudtam szoptatni az enyémeket, szerencsém volt, de nagyom mérges vagyok,amikor azt akarják sulykolni, hogy rossz anya akinek nem megy, vagy bemagyarázzák,hogy a gyerekének tesz rosszat, ha nem adja oda azt az utolsó cseppet is. Hülyeség, ne hallgass rájuk.
Én négy hónapig szoptattam. A vége egy rémálom volt. A tejem csökkent, ő pedig követelőzött, ráadásul anyós is folyton piszkált. Egyik napról a másikra elment. Rohanás a dokihoz, tápszert felíratni.
Sokat sírtam miatta, mert szerettem szoptatni, és biztos voltam benne, hogy rossz anya vagyok. Anyós rá is tett egy lapáttal. Hál égnek azóta elköltöztünk, már hét hós és eszik mindenfélét. Csak naponta 2-3szor kap tápszert.
Nem kötözködni akarok de ha a babád szépen hízik ennyi szopitól is, akkor minek fejni és minek idegeskedni?Az én fiam is csak 5 percig szopik, van hogy 10 percig és szépen hízik.Amikor úgy érzem kevesebb a tej többször teszem mellre.Pont annyi tejem van amennyi neki kell egy cseppel sem több.Tényleg nem kötekedni akarok!
De ha még sem megy akkor se légy elkeseredve!Te mindent megtettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!