1,5 óránként kér a 2 hónapos babám már 2 hete, mit tegyek?
szerintem ez így teljesen jól van. ha elfárad hát akkor nem tudsz mit csinálni, nem tudod még belegyömöszkölni.
igény szerint szoptass, bizony ez kíván némi rugalmasságot az anyukától, de mindent a babáért, és inkább egyen ilyen sűrűn mint tápszer. és a te tejtermelésednek is igen kedvező ez így :)
majd megerősödik és később lehet máshogy fog szopizni. olyan gyorsan fejlődnek és változik náluk minden.
jó egészséget kívánok.
én máshogy látom.
így összevissza eszik, nem lakik jól, állandóan emészt, nem nyugszik meg a gyomra soha.
szerintem nem jó a 1,5 óránkénti evés.
én kipróbálnám a tápszeres pótlást, ha fáradt is, azt könnyebben megissza.
ha megenne kb. 100-at, nem kellene kínlódon óránkén t
hát ha neked kínlódás a szoptatás ....
a babák nem aszerint szopiznak, ahogy a felnőttek kitalálták, hogy x időnként ennyi grammot "kellene" enniük.
ahogy nekik jól esik.
16:27 vagyok.
az első mondatomat már megbántam... mindenki úgy csinálja ahogy a legjobbnak látja.
Az én 2 hónaposom ugyan tápszeres, de nemrég még nem bírt ki két étkezés között csak 2 órát. Akkor megkérdeztem a doktornőt, hogy mit csináljak? A válasz: adjak neki többet enni. Így 2,5 hónaposan már a 3-4 hónaposok adagját eszi.
Vagyis ha kevés neki a kaja, akkor pótolni kell. Próbáld meg a tápszeres pótlást, ha nem idegenkedsz tőle. Ha meg igen, akkor el is van döntve, mert nem tudsz mást tenni, mint gyakrabban szoptatni.
Kérdező,
először is, nem biztos, hogy kevés a tejed! Az anyatej kb. 2 óra alatt kiürül a gyomorból, úgyhogy ennyi idősen még nem kell arra várni, hogy 3-4 órát is kibírjon szopi után! Az igény szerint és kizárólag szoptatott babák kezdetben pont hogy ennyi időnként szoktak szopizni.
Másodszor, nemrég ti is elértétek a 6 hetes növekedési ugrást - ha akkor valami félrecsúszott, akkor előfordulHAT, hogy még nem nőtt meg eléggé a tejmennyiséged, tehát átmenetileg esetleg kevesebb van, mint kéne. Nőni viszont csak akkor fog, ha elegendő ideig elegendő ingert kap a melled.
Ha utóbbiról van szó, akkor elképzelhető, hogy valami nem teljesen stimmel a szopis gyakorlatodban, mert a szaporítás ezen módja (gyakrabb szoptatás) általában már 3-4 nap alatt hatásos szokott lenni. Ahol hiba lehet:
- nem (teljesen) igény szerint szoptatod: ahogyan ő jelzi, gyakoriságában ÉS időtartamában is
- nem ürül ki elég alaposan legalább 1 melled egy alkalommal; ennek több oka lehet
pl. a babád valamiért nem szív elég erősen, nem üríti ki rendesen a melled (ez lehet élettani, mert még nem elég erős/ügyes, de technikai gond is, ha pl. rosszul van mellre helyezve; üveget/cumit/pótlást kap stb.)
pl. nem váltogatod elég gyakran a melled, vagy épp fordítva, túl sokszor stb.
- nem pihensz eleget, nem vagy elég nyugodt
- nem iszol eleget
- kevesebbet eszel, mint kellene
De ezek csak a körvonalak, a részletekbe is szükség lehet belemenni, hogy kiderüljön, mi a gond.
Én azt javaslom neked, hogy először gondold végig ezeket és utána próbálj megoldást találni. Mindaz, amit feljebb elmondtak a pótlásról, szerintem teljesen felesleges, sőt, akár káros tanács is lehet, legalábbis ennél a pontnál még az. A túlzott gyakoriságról szóló vélemény pedig megintcsak tévhit, ami rossz irányba vihet el téged.
Ne húzd ki az időt két szopi közt, pont ezzel fogod csökkenteni a tejmennyiséget! Ugyanis az csakis akkor fog növekedni, ha inger éri a melledet, azaz a tested úgy válaszol, hogy még több és még több kell!
Teljesen normális amit a babád csinál, a tej akkor lenne kevés, ha szopi után sírna, egyszerűen látni rajtuk ha még éhesek. Szoptasd igény szerint ahogy Ő kéri és a kereslet-kínálat beáll. Jól szerepelt az egyik válaszoló, fejlődési ugrásban vagytok, most nagyobb az igénye, de ehhez a tested alkalmazkodni fog!
lesz még ilyen jópárszor, hogy sűrűbben kér szopit. Mikor jönnek a fogai, íny áttöréskor, mikor beteg, mikor ismét fejlődési ugrása van, mikor 8 hónapos kora körül szeparációs szorongása van.
Sőt a második gyerekemre 11 hónaposan jött rá, hogy éjjel fél óránként szopizzon, 13 hónaposan kezdtek el ezek ritkulni.
Csak mindent a baba saját üteme, igénye szerint, figyelj rá, figyeld a jelzéseit, igényeit!
3 gyermekes anyuci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!