Miért nem eszik úgy, mint eddig?
A kislányom 12 hetes, és eddig mindig mértem, hogy mennyit eszik. Általában 130-180grammokat evett, de szinte mindig. Volt egyszer-kétszer, hogy kevesebbet evett olyan 120 grammot, de a védőnő azt mondta, hogy ez normális. Most egy pár napja viszont először csak az egyik cicimmel csinálta, hogy fél percenként kiköpi, majd újra szopizik, és megint kiköpi. Most már viszont mindkettővel ezt csinálja, pedig jön belőle tej. Újra mérem, és jobb esetben eszik 100-120 grammot.
Szerintetek mi lehet a baj?
Nem hiszem, hogy beteg, mert jó a közérzete, éber és sokat mosolyog.
Néha igaz kicsit nyűgös, de ez szerintem belefér.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Ezek szerint nemcsak mi küzdünk ezzel a problémával.
Eléggé aggódok miatta, mert ő sem nagyon hízik, de szerencsére még nem fogyott és legalább valamennyit eszik.
Én is próbálom sűrűbben etetni, remélem lesz változás hamarosan!

bakker nálunk ugyanez a helyzet. fél 5 kor evett utoljára és most meg nem éhes??? mert csak belekortyol.
valaki segítsen!!! azt is hallottam, hogy ilyenkor kinyílik a világ nekik és minden fontosabb mint az evés :)
csak engem meg kikerget vele a világból :)
Ezek szerint ez egy gyakori probléma, már csak azt kéne tudnunk, hogy miért ven ez?:(
Szerencsére az én Kicsim ma már evett 130grammot, és folyamatosan mérem, remélem, hogy javulni fo a helyzet!
Nektek is szurkolok!

2. vagyok.
én ma felhívtam egy szoptatási tanácsadót aki azt mondta nem kell megijedni, hogy régen 100 akárhány g-t evett, most meg jó ha 80-90 lemegy neki, mert jobban hasznosítják az anyatejet és ez teljesen normális jelenség, ha van elég pisi pelus és a súlya gyarapszik és figyelmes baba, nem csak beteszem az ágyba és fekszik mint egy cövek. általában ők már nem 4-6 kakit gyártanak mint kicsinek, ebből is látszik, hogy jobban hasznosul a tej, ezért nem kell aggódni. a másik meg az, hogy most nyílik ki a világ előttük és minden más fontosabb mint az evés. nézelődnek forgolódnak közben. és valóban így van. ez vagy elmúlik vagy nem. rugalmasnak és türelmesnek kell lenni, illetve igény szerint szoptatni, mert lehet, hogy a sok nézelődés miatt éhesebb maradt, és gyakrabban kér következőnek enni.
és nem szabad mérni csak hetente 1szer. vagy havonta. de én a havi mérést nem bírom ki :)
Köszi szépen, most nagyon megnyugtattál!
Örülök, hogy nincs semmi baj!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!