10 évvel ezelőtt szültem, akkor is szoptattam első fiamat 6 hónapos koráig kizárólagosan.
Most 1 hónapos babámat is szoptatom, bár ő nagyobb baba, igyekszem is az "igényeknek megfelelni" tejmennyiség szinten. Viszont iszonyatosan fáradt vagyok 36 évesen. Rég nem vagyok még annyira sem "fitt", mint 10 évvel ezelőtt. Nem gondoltam, hogy a napi 9x-i szoptatás ennyire "megvisel". Most is örömforrás egyébként ez a kontaktus a babával, ugyanakkor sokszor annyira kimerítő testileg, ami meg persze kihat a lelki állapotomra is.
Most érzem először, hogy kissé öregecske vagyok már. Hogyan erősíthetném magam?
2011. ápr. 13. 15:11
1/10 anonim válasza:
Én 34 éves vagyok, és semmi ilyesmit nem érzek! Szerintem ez nem korfüggő történet...
2011. ápr. 13. 15:19
2/10 anonim válasza:
Én 35 vagyok, két kicsi gyerekkel (3 és 1 évesek). Iszonyat leszívják az energiámat, sokszor érzem, hogy jó pár évvel fiatalabbnak kellene lennem, hogy fizikailag, idegileg bírjam az egész napot egyedül velük.
Apa reggel elmegy, este fektetésre jó ha hazaér. Én meg már sokszor kivagyok...
2011. ápr. 13. 15:29
3/10 anonim válasza:
Szia! Én 35 vagyok, én is hasonlóan éreztem magam, mint az előttem válaszoló :-) Most 16 hónpos a kisfiam, de az első dolog, ami igazán megviselt, hogy állandóan otthon voltam. Most már jövünk-megyünk együtt mindenhová :-) Üdv.
2011. ápr. 13. 15:31
4/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok, szóval az első válaszolóra gondoltam, akit egyáltalán nem fáraszt a dolog.
2011. ápr. 13. 15:31
5/10 anonim válasza:
szia
én a fiamat 33 évesen szültem, a lányomat majdnem 36 évesen. Mindkettejüket 6 hónapig kizárólag szoptattam, a fiam 18 hós koráig szopott, a lányom 14 hós, még szopik.
Néha rám tör a fáradtság, de nem vagyok iszonyatosan fáradt, a szoptatás mindig feltölt, nem fáraszt soha. Ilyenkor pihenek egy kicsit.
Arra odafigyelek, hogy sokat igyak, és lehetőleg friss zöldséget, gyümölcsöt egyek. És ez kerüljön a család elé is.
2011. ápr. 13. 15:32
6/10 anonim válasza:
Én 34 évesen szültem első és egyetlen kisfiamat, és a szoptatás gyakorlatilag zombit csinált belőlem. Nem töltött fel egyáltalán, csak akkor tértem magamhoz amikor tápszeres lett a kisfiam és végre tudtam 5-6 órát aludni egyhuzamban.
Ráadásul nagyon lassan evett, így az egész nap a szoptatásról szólt.
2011. ápr. 13. 15:42
7/10 anonim válasza:
.
2011. ápr. 13. 20:35
8/10 anonim válasza:
Figyelj ide,még csak 1 hónapja szültél.Legyél türelmes meg fogsz erősödni de több idő kell mint huszonéves korodban.Én a 4-et 36 évesen szültem,2-3 hónap kellett hogy fizikailag rendeződjek,ma már fitt vagyok.És lelkileg is ez a terhesség és szülés viselt meg legjobban de mára már az is egyenesbe jött.(7 hónapos a kicsi).
2011. ápr. 13. 22:07
9/10 anonim válasza:
Én is 35 éves vagyok, már nem szoptatok, de az éjszakai kelések nagyon kifárasztanak. Nem is a kialvatlanságtól vagyok fáradt, hanem azt érzem hogy lábaim hasogatnak napközben attól, hogy éjszaka nem pihentetem őket eléggé. A térdeim fájnak a legjobban. Pedig már csak párszor kelek éjszaka, egyből fekszek is vissza, de már ettől is kivagyok. Lassan jöhetne már a következő baba és pont ezen gondolkoztam, hogy ezek után hogy fogom bírni erővel, hogy több hónapon keresztül kelnem kell szoptatni, vagy esetleg ringatni, sétálgatni az éjszaka közepén.
2011. ápr. 14. 14:03
10/10 anonim válasza:
38 evesen szultem a masodikat. Az elsot 33 evesen. Hat, en is ereztem a kulonbseget, igaz az elso gyerkocom nem szopizott annyiszor ejszak, mint a masodik. Szoval az ejszakazas farasztott egy kisse, fole, hogy o 13 honapig szopizott, es 1 eves volt, mire ugy-ahogy kezdte ataludni az ejszakat. A nagyobbik gyerkocom mar 4 honaposan nem evett es nem kelt ejjel. Kitartas, majd konnyebb lesz, ha tobbet tudsz aludni. Az viszont biztos, hogy 35 alatt azert jobb ha mar megszuletnek a gyerekek.... Igy 3. baba nalunk mar nem is lesz. :-(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!