Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lettetek túl a szopási...

Hogy lettetek túl a szopási sztrájkon?

Figyelt kérdés
a tejtermelésbe nem zavart be?
2011. ápr. 5. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt sztrájk. Ahogy evett egyre többet,úgy csökkent a szopások száma is,a végén pedig abbahagyta.
2011. ápr. 5. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
nálam se volt egyiknél sem. szépen 1 éves koruk körül abbahagyták a szopást
2011. ápr. 5. 17:47
 3/8 A kérdező kommentje:
örülök, csak nem ez volt a kérdés.
2011. ápr. 5. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:

én nagyon megijedtem, kb 3 hónapos volt és a 180-200 ml helyett evett kb 90et...ja és ezzel egy időben a tejem is kevesebb volt.Fejtem mindig.

Fiam viszont nem fogadta el a tápszert és ugyan úgy elvolt, mint mikor sokat evett, innen gondoltam, hogy ez sztrájk.Kb 3-4 nap alatt túl voltunk rajta, utána már nem mértem.

Viszont azóta is az igényeit figyelem, ha jól érzi magát, akkor nem tömöm:)

remélem segítettem...ja és a tejem is visszajött hamar:)

2011. ápr. 5. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Türelemmel és fejéssel...

Egyszerűen nem volt hajlandó enni napközben. Este, reggel evett, mert félálomban bármit rakhattam volna a szájába. :)

Napközben viszont alig-alig evett, és sokáig tartott míg egy-egy szopival végeztünk. Közben nézelődött, piszkált mindent...mindegy volt, csak ne kelljen szopiznia...

Amikor úgy gondoltam, hogy nagyon keveset szopizott, akkor fejtem.

Utána amúgy visszaállt minden, a tejem sem csökkent (nagyon), igazából mintha mi sem történt volna, szopizott tovább...

2011. ápr. 5. 19:47
 6/8 xStefix ***** válasza:

A szopási sztrájk azt jelenti, hogy a baba egyáltalán nem akar szopizni, hirtelen, egyik napról a másikra. "Súlyos" esetben már a mell közelítésére is sírással, eltolással válaszol. Leggyakoribb oka a cumizavar, de lehet még fogzáskor, betegség miatt (oltás után) is, stb. Általában meg lehet találni a kiváltó okot és ha ezt kizárjuk, van esély visszaszoktatni a babát a mellre.

Az nem sztrájk, amikor csak kevesebbet szopizik vagy ritkábban. Ezek normális jelenségek, élettani okuk van általában.

2011. ápr. 5. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem volt 5 hós korában 1 napig ne akart ciczni.

Olvasztottam ki tejet, de azt sem itta meg.

Előtte voltam 2 napig beteg+ akkor jött meg.

De a mensi mondjuk se előtte, se később nem zavart be, ami napig nem tudom, mitől volt tulajdonképpen szopisztrájk.

2 éves és még ciczik

2011. ápr. 5. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Sehogy. :-(((

Sajnos 3 hós kora óta fejek, most 7,5 hós...de lehet, hogy lassan feladom, nagyon kimerítő.

2011. ápr. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!