Hogy lettetek túl a szopási sztrájkon?

én nagyon megijedtem, kb 3 hónapos volt és a 180-200 ml helyett evett kb 90et...ja és ezzel egy időben a tejem is kevesebb volt.Fejtem mindig.
Fiam viszont nem fogadta el a tápszert és ugyan úgy elvolt, mint mikor sokat evett, innen gondoltam, hogy ez sztrájk.Kb 3-4 nap alatt túl voltunk rajta, utána már nem mértem.
Viszont azóta is az igényeit figyelem, ha jól érzi magát, akkor nem tömöm:)
remélem segítettem...ja és a tejem is visszajött hamar:)

Türelemmel és fejéssel...
Egyszerűen nem volt hajlandó enni napközben. Este, reggel evett, mert félálomban bármit rakhattam volna a szájába. :)
Napközben viszont alig-alig evett, és sokáig tartott míg egy-egy szopival végeztünk. Közben nézelődött, piszkált mindent...mindegy volt, csak ne kelljen szopiznia...
Amikor úgy gondoltam, hogy nagyon keveset szopizott, akkor fejtem.
Utána amúgy visszaállt minden, a tejem sem csökkent (nagyon), igazából mintha mi sem történt volna, szopizott tovább...

A szopási sztrájk azt jelenti, hogy a baba egyáltalán nem akar szopizni, hirtelen, egyik napról a másikra. "Súlyos" esetben már a mell közelítésére is sírással, eltolással válaszol. Leggyakoribb oka a cumizavar, de lehet még fogzáskor, betegség miatt (oltás után) is, stb. Általában meg lehet találni a kiváltó okot és ha ezt kizárjuk, van esély visszaszoktatni a babát a mellre.
Az nem sztrájk, amikor csak kevesebbet szopizik vagy ritkábban. Ezek normális jelenségek, élettani okuk van általában.

nekem volt 5 hós korában 1 napig ne akart ciczni.
Olvasztottam ki tejet, de azt sem itta meg.
Előtte voltam 2 napig beteg+ akkor jött meg.
De a mensi mondjuk se előtte, se később nem zavart be, ami napig nem tudom, mitől volt tulajdonképpen szopisztrájk.
2 éves és még ciczik

Sehogy. :-(((
Sajnos 3 hós kora óta fejek, most 7,5 hós...de lehet, hogy lassan feladom, nagyon kimerítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!