Miért ennyire "gyöszös" a tejtermelésem?
Kislányom most 7 hetes, eddig semmi gond nem volt a tejemmel, 3 óránként nem egyszerűen "újra töltött", hanem bedurrant, az utóbbi pár napban azonban semmi ilyet nem tapasztalok, még éjszaka sem, holott eddig általában éjjel termelődött rengeteg, a kora hajnali szoptatásból ( 1h) még bőven maradt is a későbbi etetésre.Igaz, a babám étvágya is megnövekedett.Most viszont azt tapasztalom, hogy nem lakik jól egyszeri szopival, mert órákig szívja ugyan, mégis nagyon kevés jöhet belőle, mert másfél óra múlva újra kéri.Nem szoktam fejni, ezt hozzáteszem, bár az utóbbi időkben megpróbáltam a maradékot kifejni, de nem tudtam, mert semmi nem jött belőle, ugyanakkor a babám ezt a "semmit"-mondom-órákig szopizza.
Mással is előfordult már ilyen?
Bocs a kimerítő kérdésért, de nem szeretném, ha tápszerezni kéne, mert nem elég a tejem.
Biztos most megköveznek... de szerintem is fontos a diéta, még ha a tejtermelés rovására is megy. Ha az elhízás a szívre stb.-re húzódik, akkor komolyabb szövődményei vannak, minhta mondjuk némi tápszeres pótlást kap a baba.
Ettől függetlenül szerintem nem szükséges a pótlás, tedd picit gyakrabban cicire, igyál sok vizet és minden helyrejön.:)
11:02
Köszi a megértést, én tudom csak, hogy mit jelent betegnek lenni.A szülésemkor is olyan komplikációk léptek fel az elhízásom okozta fizikai állapotom miatt, hogy tb alapon el se akarták a szülésemet vállalni, se a terhesgondozásomat, kénytelen voltam magánorvoshoz járni, aki a szülésem napján persze se le sz-rta a fejemet, be se dugta az orrát a kórházba a szülésem napján, kénytelen voltam ügyeletesnél szülni, aki olyan szinten lekezelt, hogy azt inkább nem is taglalom, végül sürgősségi császárral lett meg a babám, de majdnem meghalt....Mindezt mivégett?Mert annyira el voltam hízva a csípőmön és a hasmon, hogy egyszerűen nem tudták eldönteni a dokik ( több is volt, de 3-an nem értek egyet..), egyáltalán meg tudok-e szülni.Az elképesztő az az egészben, hogy ha az utolsó 2 hónapot nem diétázom végig, mégjobban meghíztam volna és még nagyobb gáz lett volna szüléskor.....
Dietetikus!
Ha pajzsmirigyes vagy és laktóz-intoleráns is, akkor muszáj vagy valamilyen diétát tartani, különben bekomolyodhat a cukrod. Szerintem ne a célzott fogyás legyen most az elsődleges célod (bár igen, az is fontos lenne), hanem a megfelelő táplálkozás. Szerintem ez segíteni fog valamennyi túlsúly leadásában is. Bár a pajzsmirigy-alulműködés alapból elhízással jár, gondolom, ezt tudod.. Amikor pedig elindul a hozzátáplálás (6 hó után), lehet, hogy jót tenne valamilyen rendszeres sportot is beiktatni.
Az anyatej miatt annyira ne aggódj, elég komolyan kell ahhoz éhezni, hogy már ne legyen meg benne minden, amire a babádnak szüksége van.
A tv-ben is leközölt hír, mint annyi másik is, kissé szélsőségesre sikerült és elég homályos, ezzel jobb lenne tisztában lenni!
A riportból nem volt egyértelmű, hogy BIZTOSAN az anya vega életmódja miatt halt-e meg a csecsemő, és azt sem tudjuk, az anyuka PONTOSAN hogyan táplálkozott vegaként. Mert ha valaki nagyon odafigyel az ételek társítására, minden további nélkül képes lehet hús nélkül is teljes értékű étrendet összeállítani! Így pedig az anyatejes összetétele is teljesen rendben lehet. (Személyesen is van vega ismerősöm, aki ugyan nem szoptat, de épphogy egészségesebb, mint én.)
Dietetikus-hallgató vagyok és szakmai szinten is foglalkozom a szoptatással, nem véletlenül mondom, amit.
Jó lenne egy picit utána gondolni, mielőtt terjeszteni kezdjük ezeket a rémhíreket.. már egy másik itteni topikban is láttam ugyanezt.
Nem hiszem, hogy az ilyen "ijesztgetős" sztorik túl jót tennének a közhangulatnak ill. az aggódós anyukáknak, még akkor sem, ha épp lehet bennük igazság.
Arról nem beszélve, hogy emlékeim szerint a kicsi 11 hónaposan halt meg - akkor pedig már nemcsak anyatejet eszik egy baba, sőt!
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy sajnos az anyuka táplálkozási módszere (ételtársítás) nem volt megfelelő. Az anyatejjel és magával a vegasággal önmagában nem kellett volna gondnak lennie.
Off vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!