A Tápszerellenes Anyukák miért éreznek így?
Miért ellenzitek a tápszert?
Persze jobb az anyatej, de mi az oka?

Nem szép dolog megtagadni a gyermekünktől az anyatejet, ha van rá akárcsak egy "cseppnyi" esély. Másrészt érdemes kitartónak lenni magunkért is, mert nagyon alapvető ösztön és büszke érzés, amikor az ember a saját testéből tudja etetni a gyermekét.
Viszont nem érdemes belerokkanni, mert tényleg nem ettől lesz valaki A 100%-os Jó Anya. Mindenkinek a saját lelkiismerete és lehetőségei döntik el, mi a legjobb választás nekik. Lényeg, hogy az anyuka bízzon magában és a babájában. De ne érezze selejtnek magát, ha mégsem sikerül, mert a babának akkor is ő lesz a világ közepe :)

13:26-os vagyok: szeretnék reagálni a 16:05 hozzászólásra
1. nyilván vannak helyzetek amikor valóban a szoptatás gátolt - ilyen amit te is átéltél első gyermekeddel. Ennek ellenére azt mondom, hogy a szoptatás egy tudatos hozzáállás eredménye amelyért keményen meg kell dolgozni ha ezen az úton akar járni az ember. A kórházi bentlét alatt nem is jött tej a cicimből pedig két óránként szoptattam, a babámnak tápszert adtak, mondván hogy nincs tejem.... három nap múlva mikor hazajöttünk ömlött belőlem a tej... két hétig fog összeszorítva szoptattam, mert teljesen sebes volt a mellem... végül bimbóvédővel folytattam, 9 hósak vagyunk a mai napig 2 óránként szopizunk, mert nem hajlandó a vizet elfogadni. Van hogy egy órát is piheg a cicin. Én már a terhességem alatt gyűjtöttem az infót, a szülés után minden tanácsot elfogadtam, sőt kértem - mert bizonytalan voltam. A tej 6 hét alatt apad el teljesen. A női mell felépítésénél és működésénél fogva képes még a tej részleges apadása után is teljesen visszaállni a normál kerékvágásba hogy kielégítse a baba igényeit, mivel kereslet-kínálat elv alapján működik - ez biológia.
2. én nem azt írtam, hogy te rossz anya vagy. én általánosságban írtam, hogy vannak anyukák akik a második gyereknek nem ugyanazt a minőséget adják mint az elsőnek, mondván hogy már nincs annyi energia. én ezért vagyok pipás ha ilyet hallok. mert szerintem a második is megérdemli azt amit az első. ez talán személyes sérelmem miatt alakult így, mivel az én drága szüleim egyetlen képet csináltak egészen három éves koromig... mint később kiderült azért mert én már nem volt akkora szám, mint nővérem... akiről dögivel készültek fotók.
3. attól mert nincs második gyerekem lehet véleményem.
nem rosszindulat vezérelt a véleményem kinyilvánításával, hanem a kérdező kérdésére válaszoltam...
De egy egyszerű hasonlattal is élhetnénk mi a jobb a finom friss zöldségekből, húsból készült étel, vagy a konzerves...???? Na hát ilyen az anyatej és a tápszer viszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!