Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A Tápszerellenes Anyukák...

A Tápszerellenes Anyukák miért éreznek így?

Figyelt kérdés

Miért ellenzitek a tápszert?

Persze jobb az anyatej, de mi az oka?

2011. márc. 30. 18:10
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
bocsánat, a szoptatáshoz szerettem volna írni
2011. márc. 30. 18:11
 2/33 anonim ***** válasza:
50%
Off: huuuu, mi lesz itt.
2011. márc. 30. 18:18
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok tápszerellenes, hiszen mindkét gyerekem azt kapott, ill. még kap is.

Legfőbb érv az szokott lenni, hogy a tápszer mű(anyag).

Erre meg azt mondom, hogy a bolti tejnél biztos nem műbb...

(Anyatejjel nem hasonlítom, ha lett volna, én sem tápszert adtam volna a gyerekeimnek.)

2011. márc. 30. 18:22
 4/33 anonim ***** válasza:
13%

Én úgy gondolom, hogy egy egészséges nőnek nincs rá szüksége. A nők 98%-a tud szoptatni ha akar, és ha nem követ el fatális hibákat, mint a cumi és a cumisüveg. Ha nem így volna, már rég kihalt volna az egész emberiség, ugyanis tápszer talán még 50 éve sincs (vagy talán annyi ideje van). Én egészséges vagyok, nem használtam cumit és cumisüveget, szoptatta, aztán szilárd normális ételre szoktak fokozatosan, akkor minek a táp? Össze sem lehet hasonlítani az anyatejjel.

Nem veszekedni akarok, igyekeztem kultúráltan megírni a véleményem.

2011. márc. 30. 18:32
 5/33 A kérdező kommentje:

elsőt nem értem, hogy-hogy huu mi lesz itt? Ezt mire érted?

Annyian írják fórumokon, hogy ellenzik, kíváncsi vagyok miért

2011. márc. 30. 18:33
 6/33 anonim ***** válasza:
50%
Ez megint egy olyan kérdés ahol az anyukák egymásnak esnek! Amúgy meg olyan nincs hogy "tápszer ellenes". A tápszer megoldás arra a helyzetre amikor az anyatej már nem elég vagy nincs. Gondolom senki nem szeretné ha a babája éhezne!
2011. márc. 30. 18:36
 7/33 A kérdező kommentje:

Igazából arra is megy ki ez az egész, hogy talán rájövök a válaszokból, hogy én miért idegenkedek a tápszertől.Én szoptatok, mi sem volt természetesebb nekem, nem agyaltam semmin, eszembe sem jutott, hogy létezik tápszer. De manapság ez már akkora téma, hogy azt érzem: bárcsak soh anem lenne rá szükség.

Tényleg ilyen szörnyű lenne?

2011. márc. 30. 18:36
 8/33 anonim ***** válasza:
66%
Off: Mert ez a poszt, el fog fajulni egy idő után...kiváncsian várom az "ősanyák" és a "fiatalabb" generáció vitáját.
2011. márc. 30. 18:37
 9/33 anonim ***** válasza:
66%
Azért, mert akik tudnak szoptatni(mert ugye a 98%tud)szeretik kioktatni a nem annyira szerencsés anyukákat. Az első gyerekem nem volt hajlandó szopizni, talán mert a kórházban már az elejétől tápszereztették. Csak üvöltött, vergődött. Egy darabig fejtem a tejem, de nem igazán volt a kedvence. A súlya nem megfelelően gyarapodott, így a doktornő azt mondta, hagyjuk abba a szenvedést. Így utána a tápszer maradt csak. Most 4éves, nem beteges, kiegyensúlyozott kisfiú. A kisebbik fiam szereti az anyatejet, így szoptatunk. :) Vele nem voltak ilyen gondjaim. Régen amikor nem volt tápszer akkor sem haltak éhen azok a kicsik akiknek az anyukája nem tudott szoptatni. Akkoriban tejet kaptak. Na az volt az igazán egészségtelen.
2011. márc. 30. 19:51
 10/33 anonim ***** válasza:
33%

Kereső a barátod...oda kellet volna írni először. Nem akarok írni mást.

Nagy összeveszés lesz...eléggé provokáló. Tudom érdekel, tudom kíváncsi vagy stb stb stb.

De egy tápszeres anyukának ha állandóan ilyen kérdésekkel firtatják szinte számonkérik, hogy miért...ne sok jóra számíts.

Ha kíváncsi vagy, akkor használd a keresőt, olvasd el a miértjeidre a választ és ott lesz.

Egy volt tápszeres anyuka, akinek nem hagyják az ilyen kérdésekkel, hogy végre TÚLLÉPJEN rajta...és megnyugodjon, hogy NEM sz@r anya.

2011. márc. 30. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!