Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Biztos hogy csak anyatejet?...

Biztos hogy csak anyatejet? Honnan tudhatjuk? MIÉRT?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ma mindenki azt állítja, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet lehet adni, de honnan jön ez az információ? Biztosan jó így?

Nekünk gyerekkorunkban, és nagyanyáink szerint is adták a babáknak a vizet, vagy a teát.

Mindig van valami új trend, azután később kiderül, hogy nem is jó.

Mi van, ha melege van a picinek, mennyit és mit lehet még adni neki?

Tudom, most jönne az, hogy kielégíti az anyatej. De, mi van ha csak szomjas és nem éhes? Akkor tömjek megint belé egy csomó anyatejet? Mert azt nem hiszem, hogy van olyan baba, aki egy kicsit szív, aztán leáll, mert "ő csak a szomját szerette volna oltani".

Nagyon érdekelne, és ha valaki tudná infót és azzal ALÁTÁMASZTJA ezt a fél évig csak anyatej dolgot. Ha ez tényleg jó, akkor én dehogy ágálok ellene, nem célom új szokásokat kialakítani ,de nem vagyok biztos hogy ez az igazság.

2011. márc. 23. 12:55
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó Válaszoló! Nagyon köszönöm a válaszodat, elgondolkodtató, bár még kétségeim vannak, azonban tényleg nem vagyok a témában túl járatos, még én is tanulom a szoptatást. Remélem minden nappal én is ügyesebb leszek, és elmúlik a zavarodottságom, hogy így jó -e vagy másképp, és érezni fogom. Ha kell, szakemberhez is fordulok .
2011. márc. 27. 18:04
 22/24 anonim ***** válasza:

13:07-eske!

"Ha szoptatnál,tudnád!" Figyelj? Képzeld el,hogy majdnem 2 ÉVE SZOPTATOK!!! Na,ehhez mit szólsz? Te szoptattál valaha? Esetleg 20 éve,ezért vagy elmaradott! Én orvosom minden nap javasolta a Cebiont,és a Vigantolt (a mai napig szedi a majd 2 éves gyerekem). Ennyi.

2011. márc. 27. 21:48
 23/24 xStefix ***** válasza:

(A plusz vitaminokra folyamatosan elméletileg tényleg nincs szükség, nem biztos, hogy az orvosod tökéleteset javasolt. A kúraszerű K és D-vitamin bevett dolog, de én se találkoztam még olyannal, aki ezt állandó szedésre javasolta volna. - Sokkal inkább a táplálékkal kellene ezeket (is) bevinni, amennyire lehet, nem gyógyszerekkel. Legalábbis a folyamatos szedés tartós vitaminhiány vagy egyéb "kísérő"betegség esetén szokott igazán indokolt lenni.

A természetesre kellene törekedni, de valahogy nem minden orvosnak ez az érdeke. Nem tudom, miért.)

2011. márc. 27. 21:56
 24/24 anonim ***** válasza:
Kedves Cebion párti író! (nagyfiam 2 évig, kisfiam 8 hós jelenleg is szopik) Van egy szint ami alá nem süllyedek. Minden jót!
2011. ápr. 1. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!