Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6 hetesen, amikor már éjjel...

6 hetesen, amikor már éjjel van hogy kihagy a babám 1-2 szopit, viszont a mellem feszül és kénytelen vagyok felkelni és lefejni. Más is így van vele?

Figyelt kérdés
Segítsetek, hogy ez be fog-e állni, ill. alkalmazkodik-e a szervezetem, mert így nem sokra megyek, hogy alszik- ha éjjel 3 óránként le kell fejnem..
2011. márc. 20. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem csak hasonló volt ugyan, de elég hamar beállt. Sokszor ébredtem úgy, hogy tele vagyok, szinte csomós a mellem a sok tejtől. Reggel rácsatlakoztattam a bébit, a többit lefejtem. Neked azt javaslom, ha szabad, hogy fejj éjjel ha fáj, de ne mindet. Így a tested megszokja, hogy éjjel kevesebb a kereslet, és eleve kevesebb tejet termel. De ha mindet kifejed, akkor azt hiszi a szervezeted, hogy ami előállít, az kell is, és el is fogy. Tehát, csak annyit fejj, hogy ne feszüljön, ne aggódj a gyulladás miatt, mert nem pang majd a tej, hisz reggel kiszipolyoz a gyerek, a maradékot meg fejd ki. Remélem hasznos voltam. :)

2011. márc. 20. 11:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors és hasznos választ, én is gondolkoztam már ezen, így fogok tenni mostantól!

Még, ha van vkinek egyéb ötlete, várom!

2011. márc. 20. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rengeteg tejem volt,tejtesója is volt picimnek,ugyanez a problémám volt nekem is mikor ritkult az éjjeli szopi,csak én ált arra ébredtem,h úszom a tejbe :( ,ruha,-és ágyneműcsere,fejés...szörnyű volt.Végre aludhattam volna.Este kevesebb folyadékot ittam és éjjel épp csak annyit fejj ki,h már ne fájjon a feszüléstől a cicid,ne üresre fejd az előttem válaszolónak teljesen igaza van.Aztán majd beáll a kellő mennyiségre ne aggódj!
2011. márc. 20. 13:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is így feszült a cicim, amikor a baba elhagyott 1-1 szopit. De soha sem fejtem le (nem tudtam fejni, hiába próbáltam 3 mellszívót, meg a La Leche Liga kézi technikáját), így kb 2-3 nap kellett ahhoz, hogy ne akarjon szétdurrani a mellem :)
2011. márc. 21. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!