Kislányom 5 napos, két napja folyto elalszik a cicin, nem lehet felkelteni. Kénytelen vagyok lefejni a tejet és cumibol adni neki. hogy tudnám szopira ösztönözni?
Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hűtőbe, 3 napot lehet ott taratani, az előző ami a hűtőbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegből. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt.
De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hűtőízt és kitolja. Én így jártam.
Sok erőt nektek, és csak ügyesen.:)))
Nem sárgult be a baba? Ezt úgy tudod megnézni, hogy kicsit sárgább a bőre, s a szemfehérje is sárgább. Ha besárgult, akkor hajlamosabb, hogy többet alszik, ilyenkor nógatni kell az evésre.
Persze szoptatni kell minden áron, mert úgy gyógyul ki a sárgaságból. Nagyon jól teszed, hogy lefejed a tejet, de én a helyedben azt semmiképpen sem adnám neki oda, mert le fog szokni a ciciről. A cumisüvegből munka nélkül folyik neki a tej, a mellből kiszívja, szerintem csak szoptasd, maradék tejet lefejed, s lefagyasztod!
Ha szerinted is besárgult a baba, érdemes gyermekorvossal beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!