Hat és fél hónapos a kislányom és éjszaka fel kell szopizni hogyan lehetne erről leszoktatni? Nem azért mert lusta vagyok felkelni hozzá, hanem mert fogy a tejem (már mindent próbáltam) és szeretném ha nem tápszert kellene adni neki.
szia,
Minél többet szopik a baba, annál több tejed lesz. Persze nem a végtelenségig.
De ez a kereslet kínálat arányában változik.
Ha a babád kéri adj neki, a tej folyamatosan termelődik.
Ha 2 óránként akar szopizni akkor úgy adj neki.
Mármint ha akarod szoptatni.
Az én kislányom 15 hónapos és még mindig szopizik, én csak azért szeretném, hogy abbahagyja, mert útban van a kistesó..:))
Nem szeretném, hogy az előtejet is Ő egye meg.
Minél több szopit veszel ki, annál kevesebb lesz a tejed, mert nincs rá "kereslet", tehát nem is fog annyi termelődni. Ez pedig egyenes út a tápszerhez.
Biztos, hogy elég folyadékot iszol?
Nekem sokszor kell magam emlékeztetni rá. Ugyanennyi idős a babám, ő még szinte csak szopizik, de oda kell figyelnem, hogy igyak, mert természetesnek veszem, hogy van tejem, ami persze nem igaz.
Vagy elégszer teszed mellre? Az a pár korty is sokat számít. És az is inger. Evés előtt vagy után, ha szomjas, ne itasd meg vízzel, vagy teával, hanem pl. ciciztesd meg, mivel a tej eleje szomjoltó.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!