Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lesz a benne maradt tejjel?

Mi lesz a benne maradt tejjel?

Figyelt kérdés
kisfiam már csak 1nap 1x szopizik,és nem tudom mi lesz ha elapad,és már 1x sem szopizik a benne maradt tejjel?Mert ugye mindig azt mondják,hogy csak annyit kell kifejni,hogy ne feszitsen.Na most akkor ugye a maradék benne marad,azzal mi lesz?Felszivódik vagy mi?Biztos hülyeséget kérdezek,de nem tudom.
2011. márc. 11. 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem fog szopni, nem fog több termelődni.

A tej nem benne van mellben, hanem folyamtosan termelődik leginkább szopizás közben.

2011. márc. 11. 17:23
 2/7 anonim ***** válasza:
A tej legnagyobb része pontosan szoptatás közben termelődik. Ha már nem fog szopizni a babád, nem lesz inger, ami miatt termelődjön a tej. Egyébként, amíg szopik a babád, nem fog elapadni a tej sem.. főleg, ha már jóideje szoptatsz...
2011. márc. 11. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon egyszerűen tudod leellenőrizni, ha csak félig szívja ki a babád az egyik melledet, és nem fejed ki a maradékot ( én magam ki szoktam, mert lefagyasztom ), a következő étkezésnél pedig ugyanabból megszoptatod, ugyanannyi lesz benne, mint amennyit benthagyott.Ha két mellből szoptatod, akkor híg lesz a tejed, ezért célszerű egyből szoptatni és azt teljesen kiüríteni, ha kell fejéssel is a szoptatás után, mert az a mell, addig nem telítődik újra, csak, ha már full üres.Szóval nem igaz, hogy ha marad bent, akkor a köv.étkezéskor még több lesz benne.Nem.
2011. márc. 11. 18:11
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.2mellből szoptatok,egyéb okok miatt abba szeretném hagyni,ezért már csak napi 1x szopizik,de már másnapra se feszül,igy lehet megpróbálom hogy meddig birja a mellem igy ha nem szoptatnám meg többször.Mert az a baj sajnos,hogy én hiba fejek,csomós marad mindig,de mióta fokozatosan szoktattam le róla,igy nem szerencsére,csak néha.De már el sem fogadja,tegnap az egyiket teljesen elutasitotta,és mégsem feszül,olyan mintha üres lenne.Akkor csak akkor termelődik újra ha teljesen üres?Ezt a benne maradt dolgot úgy értettem,hogy amit nem szopizik ki,szóval nem szivta üresre ki,és ami benne maradt,azzal mi van.Remélem nemfog begyulladni.
2011. márc. 11. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a védőnő úgy magyarázta, hogy fordított arányban van a két mell termelése, azaz, amíg az egyik fullra van telve, addig a másiknak üresnek kell lennie; értelemszerűen ugye a teli mellből kezdesz el szoptatni, az üres ( de teljesen üres )akkor lövel be, amikor el kezd szopizni a pici a teliből.Ezt lehet is érezni egy pár percig - nem túl kellemes, sőt, nekem ilyenkor érzem, hogy majd leszakadnak, de pár perc múlva elmúlik.Mivel nem szívja ki mindig teljesen, így én bizony, ha 10 ml marad benne, azt is kifejem belőle rögtön a szopi után, hogy termelődjön a következő etetésig, de az etetést 3-4 óra múlva a másikból folytatom.Sokszor már azt se tudom az előzőnél melyikből szopott, így aztán én mindent felírok a szoptatási naplómba ( ilyet is vezetek, mert nagyon hasznos ).

Nálam is van úgy, hogy a végén, amikor már nehezen jön ki az egyikből az az utolsó pár korty, sír és kéri a másikat, ilyenkor természetesen átrakom a másikra, de a szopi után az előzőből utólag lefejem, ami maradt.

Kézivel fejek egyenlőre, de be fogok egy gépit szerezni, mert sokszor nagyon nehezen jön ki az utolja a mellemből a kézivel.

De ha a picidnek van igénye továbbra is a tejedre, csak a melledet nem fogadja el, ne erőltesd, fejd le cumisüvegbe ( sokan ellene vannak, én magam nem, csak a picim én ezért nem használom )és úgy etesd meg belőle.Minnél tovább szopik -függetlenül attól, hogy ha rendes kajákat is eszik - annál jobb.

Én a megmaradt tejeket, amiket kifejek, nap végén lefagyasztom, jól fog jönni, ha esetleg szükség lesz rá a későbbiekben.

2011. márc. 11. 23:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezzel az módszerrel, amit az imént leírtam, elkerülhető mindenféle feszítés és csomós érzet.Nekem soha nem feszül, max akkor, ha vmi miatt elmarad a fejés az etetés után ( ilyen is megesik, főleg éjjel, mikor egyszerűen bealszom ), na ilyenkor én is arra kelek fel, hogy feszül az egész mellkasom, ha éppen nem kér a pici enni, akkor fejek ki belőle.
2011. márc. 11. 23:15
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.Az a baj,hogy én nemtusok fejni ahogy irtam is,hiába van tejem.Azt mondták van ilyen,hát én ilyen vagyok sajnos...de ő amit lefejek se issza már meg,próbáltam azt a 30ml-t amit letudtam,de nem kell neki,igy maradt a tápszer.Már 2napja nem adtam neki cicit,nincs tele,nem kemény,de kicsit csomós.Félek nehogy begyulladjon.Nemtusom ilyenkor mit csináljak,mert azt mondják a masszirozással még több csomó lesz.Hideg borogatást rakhatok rá,vagy azt csak üres mellre lehet?
2011. márc. 12. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!