Mi lesz a benne maradt tejjel?

Ha nem fog szopni, nem fog több termelődni.
A tej nem benne van mellben, hanem folyamtosan termelődik leginkább szopizás közben.

Nekem a védőnő úgy magyarázta, hogy fordított arányban van a két mell termelése, azaz, amíg az egyik fullra van telve, addig a másiknak üresnek kell lennie; értelemszerűen ugye a teli mellből kezdesz el szoptatni, az üres ( de teljesen üres )akkor lövel be, amikor el kezd szopizni a pici a teliből.Ezt lehet is érezni egy pár percig - nem túl kellemes, sőt, nekem ilyenkor érzem, hogy majd leszakadnak, de pár perc múlva elmúlik.Mivel nem szívja ki mindig teljesen, így én bizony, ha 10 ml marad benne, azt is kifejem belőle rögtön a szopi után, hogy termelődjön a következő etetésig, de az etetést 3-4 óra múlva a másikból folytatom.Sokszor már azt se tudom az előzőnél melyikből szopott, így aztán én mindent felírok a szoptatási naplómba ( ilyet is vezetek, mert nagyon hasznos ).
Nálam is van úgy, hogy a végén, amikor már nehezen jön ki az egyikből az az utolsó pár korty, sír és kéri a másikat, ilyenkor természetesen átrakom a másikra, de a szopi után az előzőből utólag lefejem, ami maradt.
Kézivel fejek egyenlőre, de be fogok egy gépit szerezni, mert sokszor nagyon nehezen jön ki az utolja a mellemből a kézivel.
De ha a picidnek van igénye továbbra is a tejedre, csak a melledet nem fogadja el, ne erőltesd, fejd le cumisüvegbe ( sokan ellene vannak, én magam nem, csak a picim én ezért nem használom )és úgy etesd meg belőle.Minnél tovább szopik -függetlenül attól, hogy ha rendes kajákat is eszik - annál jobb.
Én a megmaradt tejeket, amiket kifejek, nap végén lefagyasztom, jól fog jönni, ha esetleg szükség lesz rá a későbbiekben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!