Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS Pár nap alatt elapadt a...

SOS Pár nap alatt elapadt a tejem. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Egy komoly mellgyulladás miatt már majdnem teljesen elapadt a tejem kb egy hét alatt. Nem szabad tovább szoptatnom, mert súlyosbodhat az állapotom. Szóval mától teljes cicimegvonást kell alkalmazni a 6,5 hós babámon. Eddig szinte csak cicizett, a tápszert/cumisüveget nem ismeri és nem nagyon tetszik neki.

Főzeléket/tejpépet megeszi, de ha nyűgös, alszik stb... cici kell neki mint étkezés :(

Éjszaka is nagyon sokszor kel, mert megéhezik, de nem elég neki a tej. Így óránként eszik.

Eddig nem gondolkodtam pótlásban, mert nagyon friss a dolog, eddig elég volt neki.

Aki volt hasonló helyzetben, hogyan oldottátok meg?

2011. márc. 10. 09:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Én voltam hasonló helyzetben. Nekem is elapadt a tejem a gyógyszerektől. Az én babám 5 hós volt amikor újra előjött (már nem is tudtam, hogy hanyadjára) a mellgyulladás és akkor olyan komoly is volt, hogy azt hittem belehalok...

Akkor pépekkel kezdtem pótolni a hiányt...

Bár nekem is nagyon leapadt a tejem és a doki is eltiltott a szoptatástól egy időre, amikor rendbejöttem újra szoptattam. Kb 2 hét múlva újra szopizott a kicsi. A tejem, bármilyen hihetetlen is, de visszajött. A babám így 22 hónapos koráig szopizhatott. Bár nagyon óvatos voltam és ha éreztem, hogy megint kezd begyulladni a mellem, mindenféle hihetetlen pozíciót kitaláltam, hogy a baba álla a fájós rész fel legyen, vizesruháztam, maszíroztam, meg minden...

Én kívánom neked is, hogy ne add fel!

Az én kisfiam sem ismerte a cumisüveget.

Kitartottam és sikerült. Neked is sikerülhet!

2011. márc. 10. 09:44
 2/10 xStefix ***** válasza:
Mellgyulladás esetén miért nem szabad szoptatni??
2011. márc. 10. 15:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Mivel nagyon kevés a tejem, nagyon szívja a baba, így már sebesedik a mellbimbóm. Ezáltal megint felülfertőződhet a dolog :(

eddig szoptattam, és most is ritkán ráteszem még, de egyre kevesebbet

2011. márc. 10. 16:21
 4/10 xStefix ***** válasza:

És ki mondta neked, hogy ilyenkor ne szoptass?

Bár egyet tippelek...

2011. márc. 10. 16:25
 5/10 xStefix ***** válasza:

Milyen súlyos volt a gyulladás? Bakteriális fertőződés is kialakult mellette?

Az nem mérvadó most, ha antibiotikumot kaptál, mert azt "kapásból" szoktak adni, akkor is, ha egyébként nincs bizonyított fertőzés.

Ha gondoljátok, megérdezem a szakikat - de csodálkoznék, ha ők is azt mondanák, hogy nem szabad ilyenkor szoptatni, sőt... A fertőzés kockázata mindig fennáll.

2011. márc. 10. 16:28
 6/10 A kérdező kommentje:

Egy secsemős nővér/védőnő jár hozzám fejni, masszírozni aki 40 évig kórházban dolgozott.

Először ő is azon volt, hogy folytassuk a szopit, de látva, hogy hogy alakul a gyulladás, azt tanácsolta, hogy mégis inkább apasszunk.

Még a nőgyógyászom is szoptatás párti, szóval nem akar róla lebeszélni senki.

Egy hete lázas vagyok, ahogy kijön a gyulladás egy helyről, jön a következő. Most az egyik mellem vörös a másik is egy helyen.

Kb hetente van tejcsatorna elzáródás úgy 1-2 hónapja, eddig szinte problémamentesen szoptattam, szóval nem hiszem hogy a mellre helyezéssel lenne gond.

A pontos okát senki sem tudja :(

Teljesen kivagyok, összeszorul a szívem, hogy abba kell hagyni, de nagyon félek a következményektől.

2011. márc. 10. 21:09
 7/10 xStefix ***** válasza:

Nézd, ha ez ilyen visszatérő probléma, akkor miért nem hívsz fel egy szakanácsadót??

Én elhiszem, hogy bízol a védőnődben, orvosodban, akik ráadásul tapasztaltak is, de nekik mégsem ez a szakterületük, ugye? Én a helyedben tutira meghallgatnám még, hogy az igazi profik mit mondanak erre. Lehet, hogy nekik lenne olyan ötletük, amit eddig nem próbáltál és talán a gondodat is megoldaná - szopi mellett.

Szerintem semmit nem vesztesz, ha felhívsz egyet. Ha viszont nem kérsz segítséget, akkor biztosan lezárul a szopi, mert a mostaniak közül senki nem tud neked okosabbat mondani.

Ha gondolod, javasolhatok neked.

2011. márc. 11. 15:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat!

Még annak idején amikor először bedurrant 2 napra, felhívtam egyet, biztosan tudod kiről van szó... Rózsa Ibolya. Volt is nálam, megnézte hogyan szopik a baba, stb...adott tanácsokat. Utána sokáig nem is volt problémám. A gyerek jól szopott, tejem volt bőven.

Szóval nem tudom, hogy tudnának e újat mondani.

Lehet még megpróbálom, végülis veszíteni valóm nincs.

De addig is kell valami áthidaló megoldás a baba etetésére, mert a tej nem elég neki. Szerencsére a pépeket megeszi nagyjából, csak a cumisüveget nem hajlandó elfogadni. A tápszerekkel is kísérletezek még.. hátha ízlik majd neki valamelyik. Megpróbálom a lefejt tejes verziót is.

Egyébként még mindig szoptatok, nem bírta a mellem a teljes leállást, szóval naponta 2-3x még kap belőle. Közben jegelek, az viszi le csak a gyulladást, de nem akar múlni :( Már egy hete tart..

szóval nem tudom mi lesz a vége, de a lényeg hogy a gyereknek ennie kell valamit, ezen küzdök most.

2011. márc. 11. 17:16
 9/10 xStefix ***** válasza:
Értelek. Hát, kívánom, hogy jól alakuljanak a dolgok, jobbulást!
2011. márc. 11. 20:27
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. márc. 11. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!