1 hónapos babának mennyi étkezésenként a szopási igénye? Mármint mennyiségre?
Az enyém 4 óránként eszik ( védőnő szerint ez még belefér, de határeset ), éjszaka 2x is felkel, pontban 1h-kor, szóval nála pont akkor kezdődik a nap.
Nem mindig üríti ki a cicit ( egy elég neki / szoptatás ), a maradékot én utólag kifejem, ez kb.10-20 ml szokott lenni, de ezt ő már nem kéri ( amúgy is utál cumisüvegből inni ), ezt le szoktam fagyasztani.
Az én babámnál teljesen változó volt. Volt hogy 130-at evett, de olyan is hogy csak 60-at és szintén 4 óránként. Védőnő az első héten közölte, hogy a babámnak 100-at kéne ennie egy szopira, és akkoriban evett 40-et. Én nem hallgattam rá, a babám annyit evett amennyi neki kellett.
Szerintem Te is legyél így vele. Ha van legalább 4-5 pisis pelus egy nap, és hetente legalább 100 grammot hízik, akkor nincs gond.
Én még az első hetekben lefejtem a maradékot és kanállal (én cumi ellenes vagyok, de ez mellékes) megetettem még a kisfiamat. Mostmár nem fejek szopizás után, bár ő sem üríti ki teljesen.
Most 5 hetesen van, hogy csak 80-at eszik, de van, hogy 130-150-et is. Mi is szintén 3, de inkább 4 óránként eszünk. Mostmár ő felkel éjszaka is és kér enni. De eddig volt, hogy kihagytunk egy éjjeli szopizást, akkor aggódtam emiatt, de mostmár ő felébreszt, ha kér enni.
Szerintem, minden babának más az igénye, annyit eszik, amennyire szüksége van, emiatt ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!