Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit kell ennie étkezésenké...

Mennyit kell ennie étkezésenként egy hat hetes babának? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kislányom a kórházban nagyon keservesen evett meg még 10-20 grammokat is. Aztán hazajöttünk és mára már olyan jó étvágya lett, hogy van, hogy 120 vagy akár 140 grammokat is megeszik egy-egy étkezésre, illetőleg mindig van a napnak egy olyan időszaka, amikor ennyit eszik, a többi étkezés átlagos grammokkal megy. Ezt én soknak tartom, igyekszem "megfékezni", de sokszor még ilyen mennyiség után is kér még. Nem szeretném, ha elhízna, vagy túletetném, vagy kitágulna a kis gyomra, de néha nem tudok mit csinálni, mint cicire tenni, mert úgy visít a kajáért, mintha éheztetném. Mennyi lenne az ideális gramm mennyiség egy-egy étkezésnél és mit tudok tenni, hogy ezt a nagy étvágyát kicsit visszafogjam és 130 gramm után ne kérjen többet? Vagy hagyjam annyit enni, amennyi neki jólesik?
2011. febr. 6. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát nem kell vele semmit tenni.Ilyenkor nagyon gyorsan nőnek kell neki a kalória.

Az én 2550 gr babám még a kórházban 100 gr evett.1 hónap alatt 1500 gr hízott ezért volt olyan kis zabagép.

Szerintem ne korlátozd az evésben.

4 gyerekes anyuka

2011. febr. 6. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
A szopizó babákat nem szabad bekorlátozni! tudják ők, mennyire van szükségük. Az anyatejtől nem lesz később elhízott felnőtt! Lehet, hogy most, az első hónapokban többet fog hízni, de ahogy majd elkezd mozogni, le fog lassulni a hízása. Az én lányom már a kórházban is 100-120-akat szopizott, mégsem kövér... pedig már 2,5 éves. Ne akard visszafogni, mert csak fölösleges sírás lesz a vége és a tej mennyiség is csökkenni fog!
2011. febr. 6. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat, igazából nem szeretném korlátozni, csak a védőnőm azt mondta, hogy ez sok, és hogy kitágul a gyomra.

Amúgy 2900 grammal született, a betöltött 1. hónapban 3500 volt, az ötödik héten 275 grammot hízott. De akkor megnyugodtam, hogy annyit esznek, amennyi kell nekik.

2011. febr. 6. 11:20
 4/6 xStefix ***** válasza:

Hú, asszem megint megyek dühöngeni... Dirr durr piff paff!

A védőnőd meg menjen továbbképzésre! Krisztusom, mekkora hülye!!!

Jesszasz, kérlek, nehogy visszafogd a babád szopizását! Csak a kizárólag tápszeres babáknál kell jobban odafigyelni a mennyiségekre, de ott se úgy, hogy minden evésnél centizget az ember! A szoptatás teljesen más történet, máshogyan működik az anyatej, mint a tápszer...

Igény szerint szoptatunk, azaz annyiszor és addig, amíg ő szeretné. Ha pedig jelzi neked, hogy kér még, akkor adj neki, mert úgy helyes!

Ha nem így teszel, sok gonddal nézhettek majd még szembe....

2011. febr. 6. 19:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a választ. Azt már le sem mertem írni, hogy a védőnőm arra "ösztönöz", hogy igenis keltsem háromóránként, mert azt úgy kell, és tegyem mellre. Ráadásul ne tartson tovább a szoptatás 20 percnél, ha nem volt neki elég, akkor pótoljam be.

Nálunk egy evés eltart akár 40 percig is, mert bealszik közben, megpihen, és nem háromóránként igényli az evést, hanem esetenként négy, vagy akár négy és fél óránként. A sok jótanács miatt kicsit hektikus vagyok már az étkezésekkel kapcsolatban, de akkor hagyom az ezeréves védőnői tanácsokat és úgy és akkor fogok etetni, ahogy a kisleánykám igényli.

2011. febr. 7. 09:44
 6/6 xStefix ***** válasza:

Hát én se merem leírni inkább, hogy mit gondolok az ilyen "jó"tanácsokról....

Jól teszed, ha a lánykádra hallgatsz, mert neki kell megfelelned, nem másnak! Meglásd, így is gyönyörűen fog fejlődni. Sőt, így még te is jobban meg fogod tanulni a jelzéseit, jobban rá fogsz tudni hangolódni. ;)

2011. febr. 7. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!