Nem fog elapadni a tejem, vagy nem lesz kevesebb?
Nem.
Ha napközben igény szerint szoptatod, rövid időn belül át fog állni a szervezeted arra, hogy más ritmusban termelje a tejet, mint eddig.
Ha reggelre még túltelítődnél, akkor épp csak annyit fejj, hogy megkönnyebbülj. Így gyorsan vissza fog csökkenni úgy a tej, hogy már ne keményedj be.
nálunk is ez a helyzet, bár mi két hónapos korunktól így alszunk eszünk, Napi 5x. Sajnos valamiért nekem (most 12 hetes a pici) a délutáni 17 h körüli szopit ki kellett váltanom tápszerrel, mert nincs tejem, nem értem miért. Viszont akkor apa eteti, én meg fejek amennyit tudok, mert másnap az ebédnél már kell egy kis pótlás, és az előző nap lefejtet adom olyankor. Szóval én is gondolkodtam ezen, hogy lehet hogy ezért csökkent a tejem? ráadásul nálunk van napközben egyszer egy 3 órás alvás akkor eltellik 4 óra is a két szopi között, és lehet hogy ez is baj?Remélem nálad nem lesz ilyen gond.
Sok sikert a szopihoz
Előző, nem hiszem, hogy az alvás a gond! Legalábbis nem direkte amiatt lesz kevesebb a tejed neked se. Egyszerűen csak módosul a tejtermelés menete. De ha tápszerrel pótoltok, akkor a szervezet nem fog tudni hozzászokni az új rendszerhez.
Én aggódom kicsit, mert a pótlás mindig elindítja a lejtőt, amin vagy meg tudtok állni vagy nem... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!