Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejserkentéshez ötletek? Nem...

Tejserkentéshez ötletek? Nem kell neki sűrűbben a cicim.

Figyelt kérdés

11 hetes babámnak nem elég a tejem, próbálom többször cicire tenni, de nem kell neki, elégedetlen , mert szerintem kevés, és nem is jön azonnal, kész rémálom lesz lassan a délutáni esti szoptatás.

Ötletek?

Volt aki azt javasolta, és azt is csinálja, hogy feji a cicijét 3 óránként, és a lefejt tejet adja a babának. Náluk sem fgadta el a baba a cicit, és már csak ez maradt nekik, íg legalább anyatejet kap, csak nem ciciből. és mivel mindíg kifeji mindkét cicit, így a mennyiség is nőt, bőven elég a picijének. Szerintetek?

Nekem már ez is jó lenne, mert szeretném ha a saját kis anyatejcijét kapná a babám.

2011. márc. 4. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Én este lefekvés előtt iszok mindig egy karamalz nevű sört + 2dl tejserkentő teát. Ettől bedurran a cicim és van mit enni a csöppnek. :)
2011. márc. 4. 10:05
 2/6 anonim ***** válasza:

More Milk kapszulát elkezdheted szedni, ha eddig még nem tetted (van akinek folyamatosan kell napi 8 kapszulás adagban szednie ahhoz, hogy segítsen, de először csak 4-6 kapszula/nap adaggal kezdj és utána emeld néhány nap múlva, ha az nem elegendő)

+ minden szopizás után fejd le a tejet, így elképzelhető, hogy délutánra-estére összegyűlne annyi, hogy pótlásként oda lehet adni; de ha lehet ne cumisüvegből, mert utána tényleg nem fogja elfogadni a cicit, ha eddig is nehézkes volt.

Néhány nap-hét után esetleg már lesz is elegendő tej este is!

Napi 1 doboz alkoholmentes sör (a Karamalz is az, csak limonádéval van hígítva, ezt a hígítást otthon is meg lehet tenni a normál fél literes alkoholmentessel, így a bevitt folyadék is több, nem 3,33 dl, hanem közel 1 liter lesz) és napi 3 csésze szoptatós tea + legalább ezeken felül napi 3 liter folyadék biztosan segítene.

Nekem bevált ez a módszer, ezért merem ajánlani.

Valószínű most jön egyébként nálatok a növekedési ugrás, ezért is érzed úgy, hogy nem elég a tejci, mindenképp jó lenne ezeket kipróbálnod.

2011. márc. 4. 11:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én babám 3 hónap növekedési ugrásnál csinálta ezt, hogy nem akart szopizni és én úgy éreztem kevés is a tejem és ő is türelmetlen volt, alig bírta kivárni, míg megindul a tej. Szószerint beleerőltettem a szájába a cicit, pedig nagyon ellenkezett. Én az egésznapos fejést 2 napig bírtam, ezért próbáltam mindenáron erőltetni a szopit, de amikor álmosabb volt, akkor jobban elfogadta. Nekem a görögszénamag sokat segített. És kb. 2 hétig tartott ez a kínlódás a szopival, de most már megint szopizik szépen.
2011. márc. 4. 13:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó ötlet, hogy lefejed a tejed, és azt adod a babádnak. Így ha rendszeresen fejed, egyre több tejed lesz. Bár a fejést én nem bírtam sokáig, nekem csak kézi fejőm van, a kezeim nem bírták.

Többször alkalmaztam a szaporító fejést (77-55-33-11)ez mindig segített!!

Nekem nagyon sokszor volt a 8 hónap alatt kevesebb tejem,leírom neked, hogy én miket alkalmaztam...

Próbáltam törekedni arra, hogy napi 2 liter folyadék meglegyen. Nekem a rántott leves is használt sokszor.

Próbáltam a more milket is, az első használatkor tényleg jó volt, de utána már nem.

Most egy ideje amikor kevesebb a tejem az Urtica urens CH 5 hómeos bogyót használom, és eddig ez vált be a legjobban.Tulajdonképpen nekem a szülésem után a kórházban meg sem indult a tejem, nem akart szopizni a lányom, ez indította be.

Szerintem egy próbát megérne neked is, és nem olyan drága (700 ft körül van ha jól emlékszem? )

napi 3*5 golyócskát kell belőle szedni kúra szerűen.

Szerintem ha van türelmed hozzá, próbálkozzatok még egy ideig a babáddal,mert ő tudja majd a legeslegjobban fokozni a tejed mennyiségét.

Szorítok neked!!

2011. márc. 4. 14:19
 5/6 A kérdező kommentje:
mostanában nincs bajunk a cicivel, csak akkor amikor már nem akar jönni elég gyorsan a tej. Szopizik reggel meg de-t is, aztán fejek délután 2x meg este is. Nem csodálom hogy nem akar szopizni, volt olyan délután hogy két ciciből 20-at tudtam fejni, 20 perc alatt.már volt hogy tápot is kellet neki adnom, napi egyszer már azt kap. A cumisüveg eddig nem zavart be, remélem nem is fog.Reggel és délelőtt szépen szopizik, délután mindíg üvegből kap egyszer tejet egyszer tápot, este igyekszem cicire tenni, de ha nem elég akkor a fejt tejjel pótolom. Sajnos már nem elég neki a tejem, kell az egyszeri tápos pótlás.
2011. márc. 7. 08:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Társulok!

A karamalz nekem is bejött + tejserkentő homeopátiás bogyók!!!

2011. márc. 12. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!