4 hetes a kislányom, naponta 5-6x eszik, 120-150 grammokat. Eddig minden rendben volt, de az előbb 100 grammnál több egyszerűen nem jött belőlem, pedig még húsz percig hagytam kűzdeni, sírt, próbált szopni, de semmi nem jött! Olyan keservesen sírt! Adtam neki tápszert, 40 grammot evett, nem tudtam volna sírni hagyni. Mi ilyenkor a teendő? El fog apadni a tejem???
2011. febr. 27. 13:47
1/9 anonim válasza:
Nem kínáltad meg a másik ciciddel? Ha pótolsz akkor a tejed még kevesebb lesz.
Igyál nagyon sok folyadékot(nekem az almalé ment nagyon, volt nap, hogy 3 l-t is megittam), alkoholmentes sör, tejszaporító tea, vagy homeós bogyók. DE NE PÓTOLJ!!!!
2011. febr. 27. 13:50
2/9 A kérdező kommentje:
Mindkettőből szoptatom. Jobb-bal-jobb, így szoktam, most többször is váltottam, hátha még jön, de nem jött a reflex...
Sokat iszom, szinte egész nap, szoptatásoknként legalább fél litert és köztük is. Igaz, sört és teákat nem próbáltam még.
HAgyjam sírni szerinted akkor, ha nem adok pótlást? Így is 20 percig szenvedtünk... Nem akartam adni neki, de nem tudom hallgatni, ahogy szenved...
2011. febr. 27. 13:56
3/9 anonim válasza:
Azzal szerintem ha adsz neki pótlást, azzal még nem fog elapadni, én sem éheztetném szegény babám, én is felesben adtam neki hónapokig még sem apadt el.Amennyi volt adtam, amennyi még kellett tápszerrel kipótoltam.Ez van,nem te tehetsz róla ha nincs mindig elég tej a melledben.
2011. febr. 27. 14:18
4/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok, tudok olyan anyukáról(egyik ismerősöm), akinek két hétig alig volt teje, és mégsem pótolt, és szegény babája tökre lefogyott, mert nem akart pótolni, mert arra várt, hogy majd szaporodik a teje, aztán az lett, hogy majdnem kiszáradt a kicsi, és a végén mégiscsak tápszeres baba lett.Nem tudom megéri e ilyen áron nem pótolni!Egyébként meg a 40 gr os pótlás nem is jelentős.Ne izgulj ezen, szerintem pótolj ha nem akarod, hogy éhezzen a baba.
2011. febr. 27. 14:21
5/9 anonim válasza:
Első vagyok, bocsika, nem tudtam, hogy ennyire nincs tejcsi,azt hittem csak egyik ciciből eteted. Ha ennyire nincs akkor pótolj, de tegyél meg mindnet annak érdekében hogy több tejcsid legyen.
2011. febr. 27. 14:43
6/9 A kérdező kommentje:
Abban reménykedek, hogy ez csak az a növekedési ugrás, vagy mi...
Azóta még egy évesen túl vagyunk, megint 110-et evett, aztán elkezdett bealudni és cumizni, amint elvettem a cicimet, sírt. Visszaadtam, de csak cumizott... Ez mi lehet?
2011. febr. 27. 17:04
7/9 A kérdező kommentje:
Aztán elaludt...
2011. febr. 27. 17:04
8/9 anonim válasza:
Szerintem mindenképp próbáld meg gyakrabban mellre rakni, az 5-6 alkalom nagyon kevésnek hangzik egy ilyen pici babánál. Ha elalszik a cicin az teljesen normális, a cicizésnek erős nyugtató hatása van a babára és a mamára is. Egyébként ha fejlődési ugrásról van szó, akkor ha jól tudom kell néhány nap mire a tejtermelés követi a baba igényeit. Így a tápszert csak tényleg végső esetben vedd elő, és nehogy cumiból, mert attól cumizavaros lehet, ami további bonyodalmakhoz vezethet. Szóval a tanácsom, minél gyakrabban cicire a babát, mérleget hajítsd a sarokba, és felejtsd el a számokat, azt figyeld neki mire van szüksége, ő hogy érzi jól magát. És ha úgy érzed nem megy keress meg egy szoptatási tanácsadót vagy szoptatást támogató csoportot. Sok boldogságot és jó szopizást nektek! )
2011. febr. 27. 21:55
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem tudom, mi lehetett, mert a következő evésnél már nem volt gond, és azóta sem. Éjszaka óta viszont 2,5 óránként kér enni, úgyhogy remélhetőleg tényleg növekedési ugrás...
A négy órás evést ő akarja, én igény szerint bármikor adnék neki, adok is, ha kér. De jó alvókája van :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!