Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S. Már nem akar szopizni...

S. O. S. Már nem akar szopizni 4 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Reggel meg este nincs gond, de nap közben van hogy csak 5-10 percet szopizik, főleg délután.Olyan mintha már nem érdekelné a cicim, kiköpi, mást néz.Minden hangra felfigyel, akkor is, ha csak beszélgetek apával.

Amúgy így néz ki kb egy nap:reggel 6-7 között, aztán 9-10 között, aztán 1-2 körül(inkább 1) aztán 4-5,a aztán fél7körül fürcsi, utána vacsi.

Szóval jobban érdekli minden más....ja és hihetetlen módon ki tudja nézni az ételt a számból!Ma szó szerint ki volt akadva, mert kinézte a számból a vizet, adtam neki picit, aztán mikor letettem a poharat kért még...Meg a pudingot huu de nagyon kinézi a számból!

Mit csináljak?Szerintetek elkezdjek adni neki mást?

16án volt 4 hónapos

2011. febr. 25. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nyugodtan.
2011. febr. 25. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az en fiam 17-en volt 4 honapos,es kb.ugyanezeket csinalja.Ha csak egy kis zajt is hall,azonnal abbahagyja a szopizast,de ha szopik is,a kezevel folyamatosan csapkod,es rugdos is.Mindig csinalna valamit,egy kis orokmozgo.Ja,es o is kinez sokmindent a szombol,pl.almat,mas gyumolcsoket,azokat megnyalatom vele,de igyekszem nem elotte enni,mert akkor csak ordibalas van,es ugye nem akarom mindenfelevel megtomni.

Amugy mi hetfon kezdtuk almalevel a hozzataplalast :)

2011. febr. 25. 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy vagyunk mi is, ahogy ti.

Reggel, este rendben van a szopi, érzem is hogy szépen szívja, nyeli. Na de napközben...

Egyszerűen nem tudom őt értelmesen megszoptatni, mert egyfolytában el van foglalva mással!

Nekem 9-én volt 4 hónapos, és tegnap adtam neki először almát. Bár nem volt tőle elragadtatva, de én is úgy érzem, hogy hamarosan váltanunk kell, mert a szopi egyre kevésbé érdekli. Kész tortúra a napközbeni szoptatás.

2011. febr. 25. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:

ez életkori sajátosság, minden érdekli, ezért normális hogy nappal kevésbé ér rá szopizni. általában ilyenkor éjjel bepótolják. 6 hónapos korig kizárólagos szoptatással teszel neki a legjobbat.

az én lányom ugyanezt csinálta, aztán 6 hósan, amikor hozzátápláltuk boldogan evett mindent, mert látta, hogy mi is így eszünk. csak azért, mert érdekli, attól még nem fejlett az emésztőrendszere.

én próbáltam a jót meglátni abban, hogy minden eltereli a figyelmét, mert látszott, hogy most nyílik ki neki a világ, minden csudaérdekes.

[link]

[link]

2011. febr. 25. 13:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy mások is vannak így:)

Én is örülnék, ha még sokáig szopizna, és fog is nyilván, mert nem hagyom annyiban, mikor elkezd nézelődni:)

De szerintem azért annyira nem fejeletlen az emésztésük, bélrendszerük, hogy ne tudnánk mást is enni, hiszen mi is felnőttünk normálisan, pedig akkoriban még az volt a "divat", hogy 3 hónapos kor után lehet hozzátáplálni...

2011. febr. 25. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
válaszolni nem tudok, de kérdésem lenne, ha csak reggel meg este cicizik a baba akkor nem fog elapadni a tej? mert ugye nem éri inger a cicit.
2011. febr. 27. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Van, aki évekig szoptat úgy, hogy csak este-reggel van cicizés, vagy akár csak egyszer egy nap, mégsem apad el a tej.
2011. febr. 27. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
lehet, hogy nem apad el, de hogy nagyon kevés tej lesz benne, az biztos.
2011. febr. 28. 09:36
 9/9 anonim válasza:
Mi kevesebb mint 2 hét múlva leszünk 4 hónaposak.Ugyan ez a helyzet.Én felálltem vele,vagy sétálok,vagy megállok egy kép előtt amit tud nézni és úgy eszik.Igaz így elég fárasztó.Mindíg fejek,mert észre vettem, hogy így estére már nem volt neki elég és amit lefejtem napközben, azt este odaadom neki.
2011. febr. 28. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!