Hány hónapos koráig kelt babád éjjel szopizni? Hányszor szopizott? Hogyan szoktattad le róla?
Az én lányom tápszeres volt, mert sajnos nem tudtam szoptatni. 6 hetes koráig kelt fel éjszaka is enni, addig 2 x evett éjszaka! Nem kellett leszoktatni, mert nem ébredt fel, hogy éhes.
De egyébként azt hallottam, hogy úgy kell az éjszakai szopizásról leszoktatni, hogy ha felébred, akkor apa menjen hozzá és vizet adjon neki. Egy barátnőm így csinálta, azt mondta, hogy volt 1-2 éjszaka sírás, de utána már nem akart éjjel is szopizni!
Az én kisfiam 8 hónapos és még 2-3x is felébred szopizni, nagyon szeretnék már átaludni egy éjszakát:((
Szerintem ha teljesen elhagyják a szopit, akkor fognak jobban aludni...
Az enyém pár nap múlva egy éves, de éjjel 2-3-4 alkalommal, de van hogy akár 10-szer is ébred ciciért.
Szerintem is akkor szokik majd le az éjszakai ébredésről, ha már majd nem fog szopizni. Egyelőre nem szándékozom semmit tenni ellene, majd akkor fogok foglalkozni a dologgal, ha összejön a kis tesó és elapad a tejem. Az átaludt éjszaka álom marad egyelőre... :)
10 hós már elég nagy,ha gondolod még 1 éves koráig szoptathatod, aztán már el lehet választani, ha neked ez kellemetlen.
Meg éjszaka miért kér cicit? Éhes? Vagy csak simán hiszti van? Vacsorára eleget eszik?
Nekem az apukás megoldás tetszik.:) Egyébként meg ha nem éhség miatt van, akkor szépen bemész megsimogatod beszélsz hozzá, hogy aludni kell, anya is fáradt stb. Egy idő után megszokja.
Szia!
Kisfiam 13 hónapos, eddig én is minden éjjel cicin altattam vissza. Pár napja este nyolctól 10-30 percenként ébredt, éjfélre már sajgott a mellem, ezért az egyik felébredése után nem szoptattam meg, hanem csak simogattam. Legnagyobb megdöbbenésemre sírás nélkül elaludt, és fel sem ébredt reggelig. Ezen felbátorodva azóta ha felébred, nem szoptatom meg, csak kiveszem, magamhoz ölelem, és ha megnyugodott, visszateszem. Ez nagyjából olyan 5-10 perc.
Szerintem nem baj, ha le szeretnéd róla szoktatni, de akkor adj neki tápláló vacsit (hogy biztos legyél abban, nem az éhség ébreszti), hozd magad nagyon nyugodt hangulatba, és ne hagyd egyedül sírni a szobájában. Fontos, hogy tudja, hogy attól, hogy cici nincs, anya még van. Én lefekvés előtt el szoktam neki mondani, hogy már nagy fiú, ezért nem lesz éjjel cici, nem tudom, érti-e.
Biztos minden baba más, de ilyen idős korban szerintem már könnyebb, mint gondolnád. Viszont az nagyon fontos, hogy tényleg akard, hiszen ehhez kitartás kell. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan várj pár hónapot, ne mások véleménye miatt kezdj neki, akkor nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!