Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi erről a véleményetek?...

Melcsiboszi kérdése:

Mi erről a véleményetek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szoptatni lehet ugye bizonyos időnként (3 óránként) vagy igény szerint. Valahol azt olvastam, és én is így tudtam, hogy ha éhes a baba, azt jelezni fogja, ugye ez az igény szerinti szoptatás, ebben az esetben akár több-kevesebb idő is eltelhet két etetés között, mint három óra.

Viszont ismerősöméknek nemrég született kislányuk, és ők azt mondják, hogy az igény szerinti szoptatásnál is nem szabad többet várni három óránál, mert kiszáradhat a baba.

Mit gondoltok erről, melyik a helyes akkor? Mert ez a megoldás valahogy ötvözi a kettőt, de igazából egyik sem.

Várom a véleményeteket, válaszaitokat!

2011. febr. 21. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Az iegeny szerinti szoptatas lenyege hogy igeny szerint szoptatod,ha 4ora kimarad akkor annyi.nem szarad ki a baba,ez hulyeseg.
2011. febr. 21. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem szárad ki a baba attól, ha több mint 3 óra telik el két szoptatás között. Nyugodtan etesd igény szerint. Jelezni fogja, ha éhes, vagy szomjas.Ez alól csak az képez kivételt, ha sárgaság miatt aluszékony a baba, akkor tényleg érdemes keltegetni, mert a folyadék segíti a sárgaság enyhülését.

Azon ne lepődj meg, ha a fejlődési ugrásoknál gyakrabban kéri a cicit, ez nem jelenti azt, hogy kevés a tejed, csak újra be kell állnia a kereslet-kínálatnak.

2011. febr. 21. 11:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A három óránkénti minimális szoptatás akkor fontos, ha valamiért a baba nem jelzi időben az éhségét. Ez lehet koraszülöttség miatt (idegrendszeri éretlenség), vagy mert besárgult és aluszékonnyá vált. Ezeket leszámítva nem kell a 3 óra, egy egészséges baba tudja mire van szüksége. Mondjuk én a fiam az első két hétben még próbáltam 4 óra után keltegetni, mert egy picit sárga volt. De utólag ezt sem tartom szükségesnek, csak bizonytalan voltam.
2011. febr. 21. 11:44
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem a doktornő mondta,hogy 5 órát nyugodtan ellehet evés nélkül,nem fog kiszáradni,de ennél többet ne.
2011. febr. 21. 13:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszi szépen a válaszokat mindenkinek! :) Én is úgy gondoltam, hogy ha azt mondjuk, hogy igény szerint, akkor az tényleg igény szerint legyen.

Még egyszer köszi mindenkinek!

2011. febr. 22. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!