Mi erről a véleményetek? Bővebben lent.
Szoptatni lehet ugye bizonyos időnként (3 óránként) vagy igény szerint. Valahol azt olvastam, és én is így tudtam, hogy ha éhes a baba, azt jelezni fogja, ugye ez az igény szerinti szoptatás, ebben az esetben akár több-kevesebb idő is eltelhet két etetés között, mint három óra.
Viszont ismerősöméknek nemrég született kislányuk, és ők azt mondják, hogy az igény szerinti szoptatásnál is nem szabad többet várni három óránál, mert kiszáradhat a baba.
Mit gondoltok erről, melyik a helyes akkor? Mert ez a megoldás valahogy ötvözi a kettőt, de igazából egyik sem.
Várom a véleményeteket, válaszaitokat!

Nem szárad ki a baba attól, ha több mint 3 óra telik el két szoptatás között. Nyugodtan etesd igény szerint. Jelezni fogja, ha éhes, vagy szomjas.Ez alól csak az képez kivételt, ha sárgaság miatt aluszékony a baba, akkor tényleg érdemes keltegetni, mert a folyadék segíti a sárgaság enyhülését.
Azon ne lepődj meg, ha a fejlődési ugrásoknál gyakrabban kéri a cicit, ez nem jelenti azt, hogy kevés a tejed, csak újra be kell állnia a kereslet-kínálatnak.

Értem, köszi szépen a válaszokat mindenkinek! :) Én is úgy gondoltam, hogy ha azt mondjuk, hogy igény szerint, akkor az tényleg igény szerint legyen.
Még egyszer köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!