Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hónapos babám miért nem...

2 hónapos babám miért nem akar szopizni?

Figyelt kérdés
Idáig egész nap cicin lógott volna, ha jött a tej, ha nem. Most elkezdünk szopizni és 1-2 perc múlva úgy kell visszatukmálnom a szájába, mert nem kell neki. Pedig van benne tej. Miért?
2011. febr. 17. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem fog megjönni a mensid? Kap cumit esetleg cumisüvegből valamit?
2011. febr. 17. 09:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem cumizik, viszont esténként cumisüvegből kap előző éjszaka lefejt tejet pótlásként. De ez 2 hetes kora óta így van, eddig nem okozott nála ez zavart. Az hogy meg fog e jönni nem tudom. Idáig szinte folyamatosan vérezgettem a császár után, ez kb. 2-3 hete múlt el.
2011. febr. 17. 11:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

a cumisüveg lehet a gond hidd el! már elég okos ahhoz hogy különbséget tudjon tenni az üvegből ölik a tej a szopiért meg kell dolgozni! szoptatott babának nem túl jó ötlet cumit vagy cumisüveget adni van persze olyan picur akit nem zavar de általában belekavar a szoptatásba mindkettő, hiszen másképp tartja a nyelvét stb...

egy 4-gyerekes anyuka

2011. febr. 17. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:
bocs nem "ölik" a tej hanem ömlik! persze a cicihez képest!
2011. febr. 17. 12:05
 5/7 xStefix ***** válasza:

Szerintem is az üveg az oka.

Nem szükséges ám esténként pótolgatni, mindössze gyakrabban kell ilyenkor szoptatni. Természetes dolog, hogy estére kicsit kevesebb a tej, de ezzel a módszerrel ellensúlyozható. Ha elhagynád az esti üveget, nemcsak a cumizavart tudnád kivédeni, hanem a tested is rá tudna állni az új szoptatási/tejtermelési rendszerre.

Simán lehet így is csinálni, hidd el. Én nagyon ezt a megoldást javaslom.

2011. febr. 17. 14:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Hiába teszem többször mellre, nem lesz több a tejem. Már délután két mellből szoptatok, többször váltogatva, este pedig akár 3x is vátogatjuk a két mellemet, így "6 mellből" szopik. Így csinálom mindig, de nem lesz több a tejem, mindig éhes marad a babám.
2011. febr. 17. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem is volt két hete hasonló gondom, kiköpködte és sírt is. Többször próbáltam büfiztetni, de nem ez volt a gond, hanem megjött a mensim, de nem rendesen, csak barnáztam 4-5 napig, ebből kettő nap elég sok volt, ő már előbb jelezte.:)
2011. febr. 18. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!