Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg ennyire tudatlanok?

Tényleg ennyire tudatlanok?

Figyelt kérdés

2 hónapos a kisfiam és le vagyok döbbenve anyukám-anyósom tudatlanságán. Pl fogalmuk sem volt, hogy a tejtermelés a 3.napon indul be a szülés után, addig előtejet szopik a baba. Tudom, hogy yannak idején még nem volt lehetőségük olvasni ezt a könyvekben, de hát szoptattak ők is könyörgöm..Élőben megtanulhatták, nem? Mégsem tudják..

Meg szerintük elkényeztetem a fiamat, mert hagyom, hogy mindig 2 ciciből szoptatom. Érdekes, nekik 3 hónap után teljesen elapadt a tejük..Meg hogy nincs elég tejem, mert nem hallani mindig, hogy nyel a baba. Ezer példát tudnék hozni.

Ja és húzogassuk a fütyijét, hogy ne nőjön le a bőr.

Ha megmagyarázom, hogy ez nem így van ahogy mondják, akkor csak vigyorgást kapok: Persze, majd megtudod te is, mi nagy tapasztaltak már tudjuk mit hogy kell csinálni..

2011. febr. 11. 22:23
1 2 3 4
 31/32 TKI Ibolya ***** válasza:
A kuki húzogatásnál igazuk van mert újszülött kortól kell húzogatni a fiuk kukiját.A szoptatásról meg annyit hogy én hallgattam az anyukámra az első gyereknél és el is ment a tejem a másodiknál már nem és sokáig szopott.Meg is kaptam a magamét hogy nem vagyok normális miket csinálok mert igény szerint szoptattam a fiam.Most várom a harmadikat és most is majd a saját fejem után megyek és az ösztöneimre hallgatok. bár az elsőnél is ezt tettem volna.
2011. febr. 16. 16:13
 32/32 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a hozzászólásokat.

Szerintem nagyon sokat számít, ha valaki utánaolvas a dolgoknak, hogy kell szoptatni, mi az az előtej, fejlődési ugrás stb. Szerencsére nekünk ez már megadatott, de a szüleinknek még nem. Nem mindenkiben van benne ez ösztönösen. Én sem tudtam volna mindezt, ha nem olvasok utána terhesen. Még így is hányszor hittem azt hogy kevés a tejem, vagy hogy a babám nem lakott jól. Honnan tudnám pontosan, hiszen nem látok magamba mennyi termelődik. Elég bonyolult dolog ez szerintem.

Van egy barátnőm, aki sosem olvasott utána semminek, senki tanácsát sem fogadta meg a szoptatással kapcsolatban, és a 2. hónapban elapadt a teje, mert nem ismerte a fejlődési ugrást, mert akkor szoptatott amikor ő gondolta. Pedig ha tudta volna hogy mit hogy kell, akkor még most is szoptathatna.

Ezért én nem csodálkozok az anyukád/anyósod hozzáállásán. Az én anyukám sem tud ilyeneket, ő sem szoptatott sokáig, szerintem éppen a fentiek miatt, mondjuk ő legalább nem szólt bele a dolgaimba.

A fütyis dologhoz nem tudok mit mondani, nem értek hozzá, mert lányom van. De ha egyszer lesz fiam, biztos utána fogok olvasni. :-)

2011. febr. 16. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!