Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg ennyire tudatlanok?

Tényleg ennyire tudatlanok?

Figyelt kérdés

2 hónapos a kisfiam és le vagyok döbbenve anyukám-anyósom tudatlanságán. Pl fogalmuk sem volt, hogy a tejtermelés a 3.napon indul be a szülés után, addig előtejet szopik a baba. Tudom, hogy yannak idején még nem volt lehetőségük olvasni ezt a könyvekben, de hát szoptattak ők is könyörgöm..Élőben megtanulhatták, nem? Mégsem tudják..

Meg szerintük elkényeztetem a fiamat, mert hagyom, hogy mindig 2 ciciből szoptatom. Érdekes, nekik 3 hónap után teljesen elapadt a tejük..Meg hogy nincs elég tejem, mert nem hallani mindig, hogy nyel a baba. Ezer példát tudnék hozni.

Ja és húzogassuk a fütyijét, hogy ne nőjön le a bőr.

Ha megmagyarázom, hogy ez nem így van ahogy mondják, akkor csak vigyorgást kapok: Persze, majd megtudod te is, mi nagy tapasztaltak már tudjuk mit hogy kell csinálni..

2011. febr. 11. 22:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
28%
es huzogatod a futyijet?mert azt tenyleg kell! furdes kozben.
2011. febr. 12. 00:03
 12/32 anonim ***** válasza:
86%

tényleg sajnos! de ez érdekes mert anyósom sem szoptatott pedig két fia is van mégsem szól bele! anyám engem két hós korig öcsémet semeddig mégis ki tud borítani ha sír a két hós babám azért sír mert

1-éhezik (nincs elég tejem ill vizes)

2-szomjazik (nem teáztatom)

3-el van kényeztetve, mert nem hagyom sírni és igény szerint szoptatom!

SZERINTE! áááááá

viszont a nagymamám támogat!! ő aput 2 éves koráig szoptatta:D tök jó fej! csak sajnos messze lakik!

2011. febr. 12. 00:04
 13/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Hát másnak sem könnyű..

De a fütyijét nem kell húzogatni!!!! Esetleg később, 1-2 éves korában, de még túl kicsi 2 hónaposan. Ez egy nagyon elavult, régi módszer, hogy Anyáink ezt csinálták...

2011. febr. 12. 10:47
 14/32 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
30%

Sziasztok! Nálunk is volt 1-2 hülye megnyilvánulása anyósnak... Azt mondta adjak köménymagos teát a babának mert akkor nem fog fájni a pocakja (2 és fél hetes a babám). A páromat is ezzel hülyítette, ő meg mondta nekem h adjunk teát. Mondtam h én a tejen kívül fél éves koráig nem szeretnék adni semmit, pláne nem köménymagos teát. Attól h 32 éve szült és felnevelt egy gyereket még nem mindentudó, és sokat változott a világ is. Hálisten abbahagyta a jó tanácsok osztogatását...

Kitartást neked is, csináld úgy ahogy szerinted jó!

2011. febr. 12. 11:11
 15/32 anonim ***** válasza:
86%
Nem rivalizálsz kicsit az anyukáddal?Vagy ö veled?Én ezt éreztem ki.Talán mindkettő bizonygatni akarja ki a jó anya?
2011. febr. 12. 12:34
 16/32 anonim ***** válasza:
Nálunk anyósom még azt is elfelejtette, hogy az ő gyerekei is sírtak néha. De szerencsére ritkán osztja az észt. anyu egészen képben van. Én csak mindig azt hallgatom, hogy ők gyerek mellett mennyi mindent csináltak még...
2011. febr. 12. 14:03
 17/32 anonim ***** válasza:
75%

Szia, mintha csak az én anyámat hallanám...

Szülés másnapján bejöttek látogatni, és akkor még csak előtejem volt, ugye ami normális, nekem is azt mondta anyám, hogy tuti nem lesz tejem, mert neki már azonnal volt teje. Aztán 3. napra nekem is belövvelt és rengeteg tejem lett....

Aztán amikor hazajöttünk a kórházból meg akarta nézni, hogy szoptatok, mert szerinte én ezt nem tudom. Aztán az volt a baja, hogy 20 percnél tovább cicizik a babám.

Szóval ezek voltak, de engem nem érdekel. Amikor 2 hónapos lett, anyám szerint tejbegrízt kell adni a gyereknek....

Amúgy a fütyijét nálunk a védőnő és a doki is mindig húzogatja és azt mondták, hogy mindennap húzzam fel én is a bőrt. Szóval nem elavult ez a szokás.

2011. febr. 12. 17:01
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez is érdekes, mert nekem a doki is meg a védőnő is azt mondta, hogy nehogy húzogassam a fütyijét, majd 18-24 hónaposan kell. Nálunk is mindenki mindent jobban tud, állandóan azt hallgatom, hogy miért hallgatok a védőnőre, az nem ért hozzá. Csak ő, azt kell tennem, amit ő mond, mert ő már felnevelt egy gyereket.
2011. febr. 12. 21:48
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk így hangzana a kérdés:

Tényleg ennyire tudatlan az anyós? (és annak az anyja...)

Válasz: Igen... Bár nem feltétlen tudatlan, csak erőszakos, mert ő úgy csinálta...

1.: Mért nem textil pelust használunk, az olcsóbb (igen, pisire, kakira)

2.: Bezzeg ő csak 9 kilót hízott

3.: Bezzeg ő simán szült (így persze nem is érthette, hogy császár után 1 nappal mért mozgok nehezen)

4.: Ő ugyan nem szoptatott, de a gyerekek egyből aludtak éjszaka

5.: Szülés után 1 nappal: mekkora a hasad, ez már le sem fog menni (ez a kijelentés megismétlődött naponta)

6.: Jó kövér vagy ( ez is minden találkozásnál)

7.: Sétánál mért tologatom mindig a babakocsit, megszokja a gyerek...

8.: Mindig muszáj volt 2 cm-re a gyerek arcánál óbégatni

9.: 6 hetesen mért nem adok még neki főzeléket?

10.: Férjem megmondta neki, hogy nem nézheti a szopit. De ő kb törte be az ajtót.

11.: Mért nem ihat a gyerek másfél évesen házi tejet?

12.: Bezzeg az ő gyerekei már 8 hónaposan a bilin ültek, a miénk meg még mindig nem (már legalább 1 éves volt...) Ezért vett kb 300-ért egy olyan bilit, amin senki nem ülne 1 másodpercnél többet, mert olyan kényelmetlen.

13.: Majd csodálkoztak, hogy nem megyek szívesen... De mért???

Anyuval nem volt gond. Leszámítva, hogy csak bejött a szülőszobára, hiába tiltakoztam. Bár anyós is beakart a végén, mikor engem már katéterrel toltak a műtőbe... Én meg kiabáltam, hogy neeeeeeeeeeeeeee! :)

De anyu ezt leszámítva sosem avatkozott ilyen dolgokba. Elmondta ugyan, hogy igen, náluk mások voltak a szokások, de nem akart neki adni olyan dolgokat, amiket még nem szabad.

Fütyi: Szerintem ez az a téma, amin még a gyerekorvosok is összevitatkoznának.

Nálunk a dokinéni szerint nem kellett aggódni. És valóban, 3 évesen vissza lehetett húzni. Olyan pici letapadás volt csak, amit ő elintézett a rendelőben. Tehát egyetlen egy rossz élmény társult csak a gyereknek ehhez, nem mindennapi.

De valahol meg már a gyerek 1 éves koránál riogatnak, ha nem tudod felhúzni, akkor műtét. Lám, nálunk felesleges lett volna.

Bocsi, picit hosszú lett. :)

2011. febr. 13. 09:59
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Régen más világ volt, ezen ne akadj fenn. Csináld ahogy Neked jól esik! Én is kapok anyósomtól, hogy minek 1 éves kor felett tápszer és hasonlók!

Viszont ne haragudj a császáros megjegyésed kicsit bántó volt számomra! Én is 2 gyereket szültem császárral. Én is állhatnék hozzá úgy, hogy azt is ki kéne próbálnod, mert pokolian fáj és nem virgonckodtál volna és nem lettél volna tele energiával egy vágással a hasadon, ami hetekig fáj! Örülj, hogy természetesen szültél!

A fütyi kérdés, nekünk azt mondta a dokinéni, hogy első perctől húzogatni kell. Barátnőm dokija szerint 1 éves kor után. Mindkét fiát műteni kell!

2011. febr. 13. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!