6 hetes babám állandóan cicin lenne. Mással is van ez így?
Minek a tápszer, ha van tej???? Szoptass, ha egész nap cicin van a picur, akkor teljesen biztosan elegendő termelődik számára. Az pedig ne zavarjon, hogy sokat van cicin. Az én lányom is így volt, most 6 és fél hós, még mindig igény szerinti szopis, de már csak kb. 3-4 óránként kér.
Most még nagyon pici a babád, teljesen természetes, hogy cicin akar folyton lenni. Szép lassan ki fog magának alakítani egy rendszert és nem fog annyit cicin lógni, ne izgulj!
Egyet értek az 1. válaszolóval, csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem ne várd meg, hogy a baba alakitson ki napirendet. 6 hét után te is kezded érezni, hogy mikor éhes igazán és mikor használja nyugtatónak a cicit. Igy te is ki tudod alakitani a napirendet, etetési időket.
Az én kislányom is hasonlóan viselkedett, bár én adtam cumit, ami nem "rontotta el". Csak időhúzásnak használtam, hogy tényleg enni akarjon, igy könnyebben ment az evések beosztása. Most 8 hónapos és még mindig lelkesen szopizik naponta 5-ször.
3 kisgyerek anyukája
En igeny szerintem adtam a kis fiamnak a cicit,es most is igy teszek!O most 4honapos,es atlagosan 3-4oranket keri,ejjel pedig 1-2alkalommal!!De vannak a babaknal novesi idoszakok,amikor tobb tejcire van szukseguk,es ilyenkor egesznap azon lognak,de ez elmulik 2-3nap alatt!Nalunk eddig a 4honap alatt 3ilyen alkalom volt!
Es szerintem nem kell a tapszer ha van tej!En is ereztem ugy,hogy keves es ilyenkor akar orankent is a cicmre tettem!!HIdd el,hogy ez bejon,par nep es tele leszel,nem fog kelleni a tapszer!!
Ha "kevés" a tejed, azt pontosan annak köszönheted, hogy már a legelejétől tápszerezel mellé. Teljesen felesleges! Sajnos a csecsemősök és védőnők teljesen tudatlanok, a régi, elavult, tápszerre szoktató nézeteket vallják, tisztelet a nagyon kevés kivételnek! Ugyan miért kell már az elején pótolni egy babának??? Az újszülött cseresznye nagyságú gyomrába kb. egy evőkanálnyi tej fér egyszerre. Bármikor lövell be a tej, ennyi előtej mindenkinél van!!!Ezt a mennyiséget kb. egy óra alatt meg is emészti, tehát újra szoptatni kell, ez teljeen természetes. És pont ettől a gyakori stimulációtól, amit a szopi jelent, termelődik egyre nagyobb mennyiségű tej, pontosan a baba igényei szerint.
Előttem írta valaki a la leche ligát (lll.hu) , érdemes valóban velük konzultálni. Én is tőlük tanultam mindent, szerencsére még a lányom születése előtt, nálunk nem is volt gond a szopival soha. Most 6 és fél hónapos és még mindig anyatejes, sőt, tejtesó is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!