Hogy lenne a jobb? Hogy csináljam?
Kisbabám sajnos már nem tud a 2 ciciből sem eleget enni, ezért írattam tápszert, hogy ha esetleg hirtelen nem lenne neki megint elég, akkor legyen. Most is érzem, hogy kevés van, és nemsokára eszik. Hagyjam amíg kellő mennyiség lesz benne és egyből készítsek tápszert? Vagy minden alkalommal cicizzen és azt pótoljam ki? Csak ettől azért félek, hogy ha keveset cicizik akkor sír amíg a tápot készítem és nehogy ne fogadja el utána.
Köszönöm a segítséget!
Szerintem szopiztass minden alkalommal. Mielőtt elkezdesz szoptatni készíts cumisüvegbe elő vizet, azt csak be kell dobni a mikróba pár másodperc alatt felmelegszik, bele a tápszer és eheti is a baba.
Szerintem, ha ritkábban szoptatsz egyre fogyni fog a tejed. Próbáld meg így, ha nem működik akkor még mindig tudsz változtatni.
Szoptatást semmiképp se hagyj ki, mert akkor biztosan csökkented a tejedet!
Én úgy szoktam javasolni, hogy lehet pótolni, ha nagyon muszáj, de akkor is ésszel!
Szerintem is azt próbáld meg legelőször, hogy pár napig non-stop szoptatsz! Lehet, hogy ez kimerítő és "időrabló" lesz, de ha csak egy kicsivel van kevesebb tejed, mint kéne, akkor hatásos lesz. Éjjel-nappal annyiszor kéne szotpatnod, ahányszor csak tudsz. Ez elvileg már pár nap után több tejet hozhat.
Ha szopi után csak kicsit nyügi a babád, de nem tűnik vészesnek és el is tudod vonni a figyelmét egy kis időre, akkor szerintem egyelőre ne adj neki tápot! Inkább szoptasd őt gyakrabban; valószínűleg ő is így fogja kérni, hiszen hamarabb meg fog éhezni.
Ha viszont nagyon-nagyon(!) kínlódik a babád, miután mindkét melled teljesen(!) kiürítette és nem tudod sehogyse(!) megnyugtatni, akkor tényleg szükség lehet a pótlásra. De. 1) Épp csak annyit adj neki, hogy elcsendesedjen, de semmiképp ne tömd tele a pocakját. 2) Ha gondolod, írd fel, hogy mennyi tápot kap, hogy később tudd, honnan és milyen tempóban kezdheted el elhagyni a pótlást. 3) NE ÜVEGBŐL add, mert azzal cumizavart kockáztatsz, amit még nehezebb megoldani! 4) Közben pedig igyekezz minél gyakrabban szoptatni és fejni is, ha szükséges. - Ha csak ilyen esetben és ilyen módon pótolsz, akkor jó esélyed van rá, hogy csak átmenetileg lesz szükséged a tápszerre és vissza tudtok majd állni a csak szopira.
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm!
Este volt így, hogy 50-et szívott 19-kor és nagyon sírt. Volt lefagyasztott és azt adtuk neki. Szegényke sokáig szenvedett, mert azt nehezen tudta megenni. Így aludt 4-ig. addigra újra volt egy ciciben 100. Legközelebb a másikban is és most újra nem akar gyűlni. Pedig még a moremilket is szedem. Még egyszer köszönöm, csak akkor fogok pótolni, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!