Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell jól szoptatni?...

Hogyan kell jól szoptatni? Mit és hogyan csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most várom a 3.babámat!

Az 1.nél nem sikerült, csak 3hétig szopizni. Elapadt!

A 2.nál rengeteg tejem volt. A kórházban kaptunk bimbóvédőt,mert kicsit laposak a mellbimbóim. De így is csak pár hétig sikerült. Utána nem fogadta el. Lefejtem, 3óránként 300ml-t, de volt, hogy többet.

Mit csináljak, hogy működjön a szopi? Hogyan kell jól szoptatni?

2011. febr. 5. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet írni erről litániákat, és sokan nem is biztos, hogy jó tanácsot adnak.

Én azt javaslom, vedd meg ezt a könyvet:

[link]

teszveszen vaterán olcsóbban is megkapod

Nekem sokat segített, és biztosan hiteles információ.

2011. febr. 5. 23:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Megvan a könyv, de hiába tettem mindent eszerint, nem ment! :-(

2011. febr. 5. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nem fogadta el? Olyan nekem is volt, hogy szopi közben elkezdett sírni, de akkor dajkáltam kicsit, aztán folytattuk. Volt, hogy egy szopi alatt többször is. Az mondták erre, hogy ez azért van, mert túl mohón kezd el enni, és megfájdul a pocakja. De szerencsére tudtuk folytatni, és aztán ez el is múlt. Szerencsére nekünk jól ment, de ezért nem tudom, milyen ez, úgyhogy lehet, hogy hülyén hangzanak a kérdéseim :) Honnan tudtad, hogy nem akarja ciciből elfogadni a tejet? Csak szopizgatni sem akart? Nem hízott eléggé? Ha leírod részletesebben, hogy történt, hogy nem akart cicizni, lehet, hogy tudok segíteni.
2011. febr. 5. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Azt is olvastam, hogy vannak babák, akik egyszerűen nem akarnak szopizni. Nem adtál nekik valamit cumisüvegből? Lehet, hogy észrevették, hogy úgy könnyebb enni. Nem voltak nagy babák? Ők lustábbak lehetnek. Amit lefejtél, azt elfogadta a babád?
2011. febr. 5. 23:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp vedd fel a kapcsolatot szoptatási tanácsadóval, ha lehet minél hamarabb. Beszéljétek át az előző két babával pontosan mi történt, mi lehetett az oka a kudarcnak (bimbóvédő, cumisüveg, túl ritka mellre-tétel, szokatlanul nagy stressz...), és hogy most mit lehet tenni ez ellen. Jó lenne, ha megnyugtató választ tudnál találni ezekre, hogy ne stresszel induljon a 3. baba szoptatása. És később is segít, ha bármikor elbizonytalanodnál, hogy minden jó úton halad-e.
2011. febr. 5. 23:48
 6/6 xStefix ***** válasza:

Hát, ha mindent úgy tettél volna, ahogy a könyvben van, akkor pl. nem használsz védőt a lapos mellbimbóra... Ezzel nem bántani akarlak, hidd el! De ebből kifolyólag én azt javaslom, hogy először is olvasd el még egyszer, alaposan ezt a könyvet, mert egyébként nagyon jó és szopis alapmű!

Ha pedig neten olvasnál, akkor ezt: www.lll.hu

A 2. babád valószínűleg azért nem fogadta el már egy idő után a melled, mert cumizavaros lett (mert védőtől is lehet!). Ezt hívják szopási sztrájknak; amit sokkal nehezebb kezelni, mint megelőzni..

2011. febr. 6. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!