Mit csináljak, hogy este ne legyen balhé?
Jaa, még ilyen picike? :))
Méred a picit, vagy honnan gondolod, hogy kevesebb a tejed? Ha bizonytalan vagy, kell egy mérleget szerezni, és tejszaporító teákat, bogyókat venned + nyugalom, nem idegeskedés.. :)
Ha mindent kipróbáltatok, és mégsem elég a tej, akkor estére lehet hozzápótolni egy kis tápszert, nálunk 6 hetes kora óta volt így, ugyanis nekem sajnos nem használt semmilyen praktika, és nekem már délutánra nem volt több 20-30 ml-nél.
Kicsit próbálj meg többet pihenni. Mondjuk délután. Hátha bejön. Bár nem tudom elképzelni hogy ha napközben minden oké, akkor az esti adagra hirtelen elfogy. Biztos hogy amiatt sír?
Nekem a nagylányomnak volt szokása, hogy estefelé cibálta a cicimet és dobálta magát meg morgott közben, mintha mérges lenne, hogy nem jön. Neki a hasa fájt olyankor.
Estére mindig kevesebb a tej, és lazább a mell. Ez mindenkinél így van aki szoptat.
De ez nem gond, mert ilyenkor a babák zsírosabb tejcsit esznek.
Több okból ordíthat:
- túl fáradt (mennyit alszik az utolsó evés előtt?)
- nehéz szívnia
- az is lehet hogy túl sok megy hirtelen ahogy megindul a tejleadó reflex
- vagy tényleg kevés.
Én azt javaslom, hogy ilyenkor próbálkozz:
- próbáld átrakni a másik melledre,
- vedd fel öleld meg, nyugtasd meg majd próbáld újból mellre tenni. ha tovább sír akkor hagyd abba és csinálj olyan dolgot amitől megnyugszik.
- ne pánikolj be, a babák megérzik... én egyszer szisszentem fel mert megharapott és két napig nem evett normálisan.
Mindig két mellből szoptatsz vagy egyszer jobb egyszer bal?
Írj privit ha gondolod arra gyorsabban válaszolok.
Nálam dettó ugyan ez a helyzet. Ma vagyunk egy hetesek. Reggel, délután minden oké, van elég tejem. De este 7 körül elkezd balhézni, és ordít, meg megszívja a cicit, bealszik, és ahogy leveszem róla egyből elkezdi a hisztit.
Ma reggel a lefejt tejet adtam oda neki most este, meg espumisan cseppet és szépen elaludt, hogy meddig....nem tudom.
Ha pótlást adsz (akár lefejt tej, akár tápszer), abból hosszú rendszer lesz valószínűleg. És elképzelhető, hogy felesleges is!
Szoptasd őt ilyenkor gyakrabban, két mellből is, ha kell. Ne várd meg, amíg sírva jelez, hanem hamar tedd mellre. És igen, pihenj te is, amikor ő alszik. Maradj nyugodt. Több folyadékkal is próbálkozhatsz.
Én gyakori szopival "kezeltem" ezt a helyezetet és sose kellett ezért pótlást adnom a lányomnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!