Mit tegyek, hogy ne legyen balhé a költözésemből?
Sziasztok !
A történetem röviden a következő: egyke vagyok, édesanyám elvált, jó pár éve nincs párja.
Az utóbbi időben úgy veszem észre, hogy irigy és féltékeny rám, megjegyzést tesz, ha a párommal programot szervezünk, cinikus, kritizál.
Most pedig eljött az idő, szeretnénk összeköltözni a párommal. Hogy tálaljam ezt, hogy ne legyen megint érzelmi zsarolás belőle? Korábban már említettem, hogy szeretném a saját életemet építgetni, de ezt is ledegradálta. Egyszerűen gyerekként kezel, nem akar elengedni, nekem viszont ez nagyon nem jó, úgy érzem, megfulladok. Szeretem édesanyámat, rengeteget köszönhetek neki és igyekszem segíteni, ahol csak tudok, mégis szinte bűntudatom kell, hogy legyen, csak azért, mert ki akarok repülni otthonról. Hogy tálaljam ezt, hogy ne legyen megint érzelmi zsarolás belőle? Illetve hogy tudok higgadt maradni, ha ismét kiforgatja a szavaimat és én leszek egy dögnek beállítva?
Köszönöm.
Szia!
Ahogy írtad, szerintem Anyukádban van a "hiba" és nem benned. Innentől fogva nem kell, hogy nagyon nagy bűntudatod legyen. Egy anyának annak kell a jónak lenni, ami neked a jó, tiszteletben kell tartania a döntésedet és támogatni! Főleg, hogy CSAK arról van szó, hogy önállósodsz és összeköltözöl a szerelmeddel. Ez az élet rendje.
Annyit kérhetne, hogy ne menjetek messze tőle, vagy hogy sokszor látogasd meg.
Szerintem inkább ő a gyerek, és nem te, ha így viselkedik- irigy, önző és követelőző. Ne veszekedj vele, egyszerűen mondd el neki, hogy eljött az ideje, te szeretnél elmenni és ez meg fog történni. Attól még kapcsolatban lesztek és továbbra is segítitek egymást. Nem lehet ennyire önző, hogy ezt ne támogassa. Ha pedig mégis, lehet elgondolkozik, ha már egyedül fog élni és rájön, hogy rosszul gondolkozik.
Nem tudom hány éves vagy, ha 20 alatti, lehet még korai lenne, de 20-22, akkor nem. Tedd, amit tenned kell és esetleg segíthetnél neki valahogy partnert vagy barátokat találni, hogy ne legyen annyira egyedül...
Biztos, hogy a kérdésedben mindent leírtál? Biztos, hogy nem képzelődsz? Nem azért kérdezgetsz ilyeneket, mert lelkiismeretfurdalásod van?
Mielőtt messze költözöl, illene tisztességesen elrendezni mindent és édesanyádat nem súlyos gondok közepette hagyni, amely gondok esetleg éppen miattad következtek be.
Tehát: ha tisztességesen és korrektül rendezed ezt az ügyet és például nem olyan partnert választottál, aki elfogadhatatlan (pl. hazug, vagy bűnöző stb.), akkor meg fog nyugodni édesanyád, mert ő, veled ellentétben, megértő és tapasztalt. Valószínűleg te vagy az, aki nem jól kezeli a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!