Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek hogy legyen elég...

Mit tegyek hogy legyen elég tejem?

Figyelt kérdés
Van egy 2 és fél honapos kisfiam, csak anyatejet eszik kb. egy hete többet kér enni, eddig egy evésre elég volt egy cici most már mind a kettő kell, igy viszont nem elég ami van, már este ki kell potolni a fagyasztott tejjel, csak lassan az is elfogy! Hiába fejnék ha nincs mit hisz igyse elég!Azt mondják minéll többet van cicin annál több tejem lesz mert a tej akkor szaporodik,hát nem tudom akkor én mit csinálok rosszul de miotta többet eszik többször mellre teszem de nekem még annyi tejem sincs mint azelött!Nem akarok neki tápszert adni!Kérlek segitsetek! mit tegyek hogy legyen elég tejem?
2011. jan. 5. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Estére mindenkinek kevesebb a teje, viszont zsírosabb laktatóbb. + estére a babák is jobban elfáradnak, nyűgösebbek, ezért szeretnek ilyenkor többet cicin lenni, ott könnyebben megnyugszanak. Ha növekedési ugráskor pótolsz tápszerrel, vagy előzőleg fagyasztott tejjel, akkor az adott napon már nincs eleget mellen, azaz nem "tud magának elég tejet csinálni".

Azt tanácsolom, hogy az esti pótlásokat szüntesd be, de legalábbis csökkentsd a mennyiségét. Ilyenkor az én gyerkőim maratoni szopikat tartottak, 10-20 perc szüneteket tartva akár 2-3 órát is mellen voltak. Ha letettem őket, egy idő után sírdogáltak, kaptak újra cicit, azon cumiztak és megnyugodtak. A mellen való cumizgatásnak (ha jól van rajt, akkor nem sebesíti ki) is fontos szerepe van. Egyrészt stimulálja a mellet és tejtermelésre készteti, másrészt megnyugtatja a babát, elaltatja, emésztést segítő enzimek szabadulnak fel benne.

Egy-egy maratoni szopi alkalmaval többször is lehet mellett váltani, ilyenkor akár 6-8 "mellből" is lehet etetni a kicsit.

2011. jan. 5. 08:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne izguzljál! Olyan 3 hónapos koruk körül van egy fejlődésugrásuk, amikor megnő az igényük. Ha figyeled a babádat, és gyakrabban mellre teszed, több inger éri a melledet, ezért többet fog termelni. De! És ez fontos, Te NE stresszeljél, igyál sokat, és amennyire tudsz pihizzél is! Meglátod nem lesz gond! Jó egészséget mindkettőtöknek!!!!
2011. jan. 5. 08:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem ami bevàlt, többet ettem ittam! Napi 1-2 kakaós csiga, vagy valami péksüti reggelire, ebédre leves második bőségesen, rendes vacsora kenyér felvágottal, vagy ebédmaradék.

Reggel megfőztem 2 liter teát 3 filter szoptatós teából, ezt ittam egész napra beosztva, és éjjel ejfélkor keltem, fejtem 100 milit 2 ciciből amit vagy megkapott este ha kevés volt, vagy lefagyasztottam. Na így még 7 hónapos koráig szopizott:)

2011. jan. 5. 08:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!Sokat segitettetek, most már nyugottabb vagyok, remélem nekem is beválnak!
2011. jan. 5. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!