Mennyit kell szopiznia a 2-3 hetes babának?
Reggel 120 délelőtt 100 at szopizik, dél egy között meg délután csak 80 körül, és este fürci után feltankol megint 100 körül. Dél körül egyébként olyan mintha max ennyi lenne a cicimben, mert fejni ilynkor már nem nagyon tudok. Napi 550 körül eszünk. ezt napi 6 étkezéssel.
Szerintetek jó ez így? este 22-hajnali 4-5 ig alszunk.
Huh. Persze hogy jó! :o)
Szerintem ne méricskéld, szoptasd, amikor kéri, ha szeretné, akár gyakrabban is. (bár nekem is volt olyan babám, aki szinte kezdettől csak 6x evett egy nap, de gőzöm sincs, mennyit. :o)
Ha kiegyensúlyozott a babád, és gyarapszik hetente min. 100-150grammot (vagy egy hónapban 450-et), akkor minden ok!
Nincsenek kötött szabályok, mert a babák eléggé különböznek.
Persze, hogy jó!
Miért méred? Nem hízik rendesen?
de hízik, minden rendben, de engem megnyugtat, első baba, és így tudom hogy nem lehet éhes , csak szopis reflexe működik evés után:)
Kórházból 3700 al jöttünk ki, és egy hetes volt mikor elérte a születési súlyát ami 3900 gr volt, tegnap megint mértünk pucér súlyt és elértük a 4000 gr ot.
Néha azért izgulok, hogy nem sok e inkább a 120 ?
Hallottam hogy sok baba csak 4 hetesen eszik ennyit, bár mi azért elég nagyok vagyunk , talán azért ilyen éhen kórász.Mennyit kell hízni nekik pl 1 hónapos korukra?
Nem hinném, hogy sok a 120, dehát úgyis ő tudja :)
Egyik gyerekem volt ilyen kis bélpoklos, ő is ennyit evett, néha tényleg kiakadtam én is, hogy hogy a frászba fér bele ennyi. Másik meg alig eszik valamit ehhez képest, nagyjából a felét szerintem. Szóval teljesen egyéni! Hízásban dettő, egyik gyerkőc 1000-1200grammot hízott havonta (így az elején persze) , míg a másik 400-500 grammot szed össze egy hónapban.
Egyébként 400 gramm / hó a minimum hízás a nagykönyv szerint ennyi idősen, szóval a 600 gramm 2-3 hét alatt nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!