Meddig kell szopiznia 11hetes babának?
Ezt nem lehet meghatározni, nincs olyan hogy kell. Van olyan baba, akinek 2 perc, míg másnak fél óra, de ugyanannak a babának is változó lehet a "sebessége" , bújási igénye.
Sír szopi után, hogy pótolni kell?
Hát az én babám három hós, de nálam az a tapasztalat, hogy van amikor gyorsan letudja, van amikor háromnegyed órát is elcuccog. Én is nekiálltam pótlást adni, mert azt hittem nincs elég tejem, de folyton kibukta. Védőnő adott babamérleget és kiderült, hogy a 10-15 perces szopival is majdnem annyit eszik mint a fél-háromnegyed órással.
Ne adj szerintem pótlást, mert a babád hozzászokik a "jóvilághoz" hogy nem kell annyira szívni és mégis jön, és elutasítja a cicit, mert azzal dolgozni kell.
Mindenképpel szerezz be egy babamérleget, egy hónapra és mérd, hogy mennyit eszik.
Konzultálj a védőnővel.
Nekem kb. 15 percet van az egyik mellen, a másikon pedig kb. 10 percet egy-egy szopi alkalmával. Persze változó, néha előbb is kiköpi. Utána nekem is kap pótlást, mert sajnos nagyon sír szopi után, de hiába teszem vissza, akkor már csak erőlködik a szívással. (Most 3 hónapos.)
Én az elején próbáltam hagyni, hogy tovább szopizzon, de mindig kiköpte a cicit. Gyakrabban tettem cicire, de valahogy csak nem lett sok tejem, és a babám bár hízott, de nagyon keveset. Így pár hete én is a pótlás mellett döntöttem, azóta nyugodt, békés, és nagyon szépen fejlődik. S a cicizésről sem mondott le. Hajnalban, és reggel csak cicizik, akkor még elég neki a tej, délután és este viszont kap tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!