Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Bimbóvédővel, vagy anélkül...

Bimbóvédővel, vagy anélkül könnyebb a babának szopiznia?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én babám 3,5 hónapos, neki egyenlőre bimbóvédővel sokkal könnyebb, és sokat is tud így enni.Bár én nagyon szeretnék leszokni, csak ő kínlódik, nekem meg fáj:(
2011. febr. 3. 18:00
 2/7 xStefix ***** válasza:
100%

Na, asszem erről a témáról is fogok már írni egy összegzést, mert annyiszor előkerül. :)

Attól függ.

Amikor könnyebb, ezért jobb és szükséges is: ha valamiféle izom- vagy idegprobléma miatt nem tudja a baba bevenni a szájába a mellet. Koraszülötteknél is szükséges lehet. Illetve néhány esetben, ha a baba egészséges, időre született, de egyszerűen sehogyse sikerül mellre tenni. (Én minden esetben azt javaslom neked egyébként, hogy először szoptatási szakembertől kérj segítséget, hogy kiderüljön, valóban kell-e a védő.)

Az összes többi esetben változó, hogy okoz-e esetleg további gondokat (cumizavar, csökkenő tejmennyiség, sebesedés /rosszabbodása/ stb.).

Mivel ezt nem lehet előre tudni, ezért azt szoktuk javasolni, hogy a védő használata az utolsó legyen a sorban, így csökkentve az esetleges további problémák kialakulásának az esélyét. Bizonyos esetekben pedig tipikusan nem ez a jó megoldás, mert más dolgokat kell figyelni / más módon kell kezelni a helyzetet.

Az összes verziót nem írnám le, mert hosszú lista lenne.

Van esetleg valami konkrét eset, ami érdekel?

2011. febr. 3. 18:09
 3/7 xStefix ***** válasza:
100%
És még annyi: nem feltétlenül a nehézség az, ami (hosszabb távon) számít, sokkal inkább fontos szempont, hogy máshogyan kell védővel szopizni, mint simán.
2011. febr. 3. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

off:első vagyok, kedves xStefix, esetleg írhatok privit??Marha kíváncsi vagyok mivel foglalkozol, honnan tudsz ennyit a szopiztatásról?:)

De gondolom ezt nem itt kéne kitárgyalni....ja és lenne kérdésem a bimbóvédővel kapcsolatban is...

2011. febr. 3. 18:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. febr. 3. 19:25
 6/7 xStefix ***** válasza:
Persze, írj nyugodtan. :)
2011. febr. 3. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

2. válasza nagyon helyénvaló.

nekem a kórházban ajánlották a bimbóvédőt, tényleg hatásos volt, szépen, könnyen evett vele a lányom. aztán jöttek sorban a gondok, 3 hós volt, amikor elhagytuk, 1 hónapba telt, amíg át tudtam szoktatni, nem volt egyszerű. következő babánál biztos nem veszem elő.

2011. febr. 3. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!