Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány percig kell szopiznia...

Hány percig kell szopiznia egy egy hónapos babának?

Figyelt kérdés
Az én babám kb. az első 5 percben majdmeg fullad úgy nyeli a tejcsit. Gondolom ez az előtej. De ezután már én úgy érzem, hogy nem nyel, csak cumizik, bár nyitva van a szeme nem alszik. Ez az idő eltart még kb. 15 percig. Ilyenkor az utótejet szívja, csak ilyen lassan jön?
2011. jan. 2. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
én volt h fél óráig szoptattam,így volt jó neki! :) most 6hós múlt, már 5-7 perc alatt végzünk
2011. jan. 2. 12:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom nem engedi el magától a cicit. Kb. 20-30 percet hagyom szopizni, utána viszont nem reklamál, szóval tuti jól lakott.

A dokinéni azt mondta, hogy a babák általában pár perc alatt megszívják a nekik szükséges mennyiséget, utána pedig jól esik nekik a "társaság". :)

Kicsi még a babád, szereti a közelséget. Majd később biztos alakulni fog még ez. Nekem most 3 hónapos, de még mindig igényli, hogy sokáig cicizhessen.

Barátnőm babája kb. 4-5 hónaposan állt át a rövidebb szopizásokra. Most 5-10 perc alatt végez.

2011. jan. 2. 12:40
 3/3 anonim ***** válasza:

A hátsó tej jóval lassabban jön, mint az első. Ez a fejésnél is jól látható.

És nem baj, ha csak cumizik rajta, mert ez is szaporítja a tejet. Azokban az afrikai országokban, ahol a babát óránként többször (!) is mellre teszik cumizni, sosincs gond a tej elapadásával.

Nincs olyan, hogy hány percig. Tudok olyan esetról, amikor az anyuka komolyan vette a védőnőt, aki 20 percig "engedte" a szoptatást. 20 perc után engedelmesen le is vették a babát a ciciről, hiába szopizott volna még. Aztán az egyhetes babához ki kellett hívni az ügyeletes orvost, aki megállapította, hogy a baba éhezik! Hát ennyire nem szabad percre pontosan számolni, hogy meddig szoptass. Eleinte van, aki egy órát is a mellen van, nagyobb korában meg lehet, hogy 5 perc alatt végez.

2011. jan. 2. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!