Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány óránként kell egy 2...

Hány óránként kell egy 2 hónapos babának szopiznia?

Figyelt kérdés
eddig 2 óránként evett, de azt mondta a gyerekorvos, hogy tágítsam a 2 szopás közötti időt 3 órára. szerintetek mit csináljak? félek, hogy emiatt kevesebbet fog hízni.
2008. okt. 16. 13:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Akkor szoptasd, amikor igényli. Semmi baja nem lesz attól, hogy 2 óránként szopizik. Ha most elkezdenéd azt, hogy csak három óránként szoptatod, akkor egy órán keresztül hallgathatnád a sírását..
2008. okt. 16. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Én 2 hónaposan kezdtem el mérni,h mennyit eszik.kb 150g-ot kell számolni kg-ként(pl:5kg os baba,5 ször 150,az 750g,ezt oszd el annyi felé,ahányszor eszik 1 nap.Az én babám már 3 hónapos,és beállt arra,h 4 szer eszik 1 nap,kb 200 g-okat,és éjszaka alszik 11-12 órát.Lehet a picid keveset eszik egyszerre,kicsit tömni kell.+ órát ki kéne bírnia,ha az adagját megeszi.Sok sikert!
2008. okt. 16. 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Az első válaszolóval egyetértek! Akkor etesd a babádat, amikor igényli. Kisfiam 3 hónapos, és magától állt be a 3-4 óránkénti evésre, nem kell őket "rendszabályozni". Az én védőnőm is azt mondta, hogy 3 óránként szoptassak, de nem hallgattam rá, és van egy tökéletesen boldog, kiegyensúlyozott babám. Még a védőnő is megkérdezte, amikor oltáson voltunk, hogy mindig ilyen nyugodt ez a baba? Igen, nyugodt, és jól fejlődik, 7 kg.

Volt olyan hét, hogy 500 grammot hízott, de ez nem baj, mert az anyatejes babák nem híznak el, és ez is belefér a hízásba (Szoptatási Tanácsadótól tudom).

Ne hagyd éhezni a Picikédet, tudja Ő, mennyit szeretne!

2008. okt. 16. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 3 hónapos 6,5 kg és nappal 2-2,5 óránként eszik, éjjel pedig 2x kel fel enni. Adagja 100-120 g, amit egyszerre megeszik, tömni nem tudom, mert nem fogadja el. Tehát kevesebbet eszik valamivel, mint a "tankönyvben", mégis olyan hurkás a keze-lába, hogy öröm nézni! A védőnőm nem mondott semmit, nekünk így megfelel, szépen fejlődik, majdcsak ritkul ez az idő, ahogy idősebb lesz. Sírni én sem hagynám, ráadásul ő szopi közben "iszik" is, semmi mást nem kap, abból kiindulva, hogy én akkor iszom, amikor akarok, nem hagyom szomjazni.

Akár ki is próbálhatod, hátha sikerül ritkábban etetni, de szerintem felesleges kínlódni ezzel.

2008. okt. 16. 13:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is az igény szerinti szoptatást tartom célszerűnek. Nyilván meg van az "oka", hogy miért kétóránként akar enni a bébi. Lehet, hogy kevesebb súllyal született vagy hogy nem olyan "zsíros" a tejed, de az is lehet, hogy gyorsabb az anyagcseréje... stb. A második válaszadónál mosolyogtam: amikor az én csemetém az egyik héten 450-et gyarapodott én ezt büszkén újságoltam a védőnőnek, aki Úristen! felkiáltással közölte, hogy hagyjak ki egy etetést éjszaka és nappal meg térjek át a min. 3,5 órás etetésre... Második nap visszatértem az eredeti 2,5-3 órás beállt etetésre, azóta is szépen gyarapodik, most 3-3,5 óráknál tartunk, éjszaka max 1, de van hogy egy etetés sincs.

Szóval hallgass a bébidre: ha ő úgy igényli, hogy kétóránként eszik, akkor úgy etesd, majd ha "érett" lesz rá, át fog magától állni egy másik időbeosztásra.

2008. okt. 16. 13:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocs. A harmadikra gondoltam, már ami a mosolygást illeti. :)
2008. okt. 16. 13:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A gyomorból 2 óra után maradéktalanul távozik a tartalom.Ha ő 2 óránként eszik etesd úgy!De csak ha kéri persze.Nem lesz baja.
2008. okt. 16. 14:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se hagyd éhezni. Az én kisfiam kb 3 óránként eszik, de ha 2 óra múlva éhes, adok neki.

3 hónapos kisfiú anyukája

2008. okt. 16. 14:44
 9/11 anonim válasza:
78%
Nagyon jó ez a kérdés, mert mi is két hónaposak vagyunk és két óránként sír a kis drágám. Nem is bírom sokáig hallgatni, így hát adok neki. Azt hittem, neki már a négy órát is ki kell bírni. Igaz éjszak 12 körül eszik meg reggel 6-7. Most megnyugtattatok. Nagyon örülök. Köszönöm.
2008. nov. 15. 20:48
 10/11 anonim válasza:
Bocsi hogy ode irok,de mi is 2,5 hòsak vagyunk ès az èn babàm is 2 òrànkènt eszik, de van hogy elalszik evès közben 10perc alatt ès 1 òra mulva üvölt mer èhes...ez szerintetek mèrt lehet?talàn nem elèg tàplàló a tejem?adjak neki esetleg tàpszert is,vagy ez igy normàlis?
2012. dec. 3. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!