4 hónapos már a babám. Eddig annyi tejem volt, hogy naponta pakolásztam el a mélyhűtőbe 250 ml-eket a napi 6 etetésen kívül. Nem jött meg a menstruációm, nem vagyok beteg, ugyanúgy táplálkozom és sok folyadékot fogyasztok, mint eddig. Mi lehet a baj? Próbáltam azt is, hogy többet fejek, de nem jön 20-30-nál több. Nagyon el vagyok keseredve. Rohamosan fogynak az eddig lefagyasztott tejek is, mivel esténként már szinte üres a mellem és a babám éhes, így azokat olvasztom ki. SEGÍTSÉG.
2011. jan. 2. 16:52
1/6 anonim válasza:
Mennyi időnként szopik a babád? És olyankor kb. mennyit van cicin?
Nem tudom elképzelni, hogy 250-et fejsz ki naponta pluszba, és estére nincs elég tej.
Miből adod neki a pótlást? (A cumisüveg nem szerencsés)
Az, hogy esténként nem annyira telített a melled, mint reggel vagy délelőtt, az teljesen normális. Attól még van tej a babának, csak szopiznia kell, és beindul a tejadó reflex.
2011. jan. 2. 16:55
2/6 A kérdező kommentje:
kb. 3 óránként szopizik és átlag fél órát. Éjjel nem. Azt írtam, hogy EDDIG volt rengeteg tejem, most pont az a gond, hogy nincs, így fejni is nagyon keveset tudok már. A pótlást cumisüvegből adom, de ez ilyen korban már nem lehet gond. Este pedig már felváltva van a két mellen és több mint 1 órát szopizik, dolgozik rendesen, mégsem jön. Olyankor kezd el csapkodni és sírni.
2011. jan. 2. 17:20
3/6 anonim válasza:
Valószínűleg fejlődési ugrásban van a babád, így több tejet fogyaszt, mint eddig. A tejtermelésed viszont beállt a kereslet-kínálat elvére, vagyis annyit termel, amennyit a baba ténylegesen kiszopizott. Ne aggódj, a stressz csak ront a helyzeten. Az esti tej egyébként is zsírdúsabb, így a kevesebb tej is tápláló lehet. Ha azt érzed, hogy kevés a tejed, amit tehetsz: szoptatós teakeverék (Fitolac, Laktoherb) fogyasztása, délután és este, de akár szoptatás alatt is. Többszöri mellre-tétel. Van tejtermelést serkentő tabletta is (kérdezd a védőnőt). Ne add fel, hamarosan helyreáll a rend! Sok sikert.
2011. jan. 2. 18:13
4/6 anonim válasza:
Az éjjeli szopi kimaradása is a ludas lehet abban, hogy kevesebb a tejed. Én csak fejem, de meglátszik a mennyiségen, hogy felkele-e éjjel fejni, vagy ellustizom a dolgot és alszom inkább. A helyedben felkelnék éjjel szaporító fejésre, hogy pótoljam a kisesett éjszakai szopit.
A másik, hogy a tejem akkor kezdett el apadni, amikor megtörtént az első peteérésem. Két hétre rá meg is jött a menstruációm. (Fontos tudni, hogy szoptatás alatt nem biztos, hogy van peteérésed akkor sem, ha van vérzésed. nekem is csak a negyedik ciklusban volt először pé.) A tejem kb a felére apadt, de azért még van bőséggel.
2011. jan. 2. 19:46
5/6 anonim válasza:
Mióta tart ez? Mikor kezdődött ez a hirtelen mennyiségzuhanás?
Hogyan fejtél korábban és hogyan most (hányszor, mikor)?
2011. jan. 2. 19:51
6/6 anonim válasza:
motherlode kapszula és drogériában kapható alkoholmentes sör sokat segítene !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!